Τοπικά

Κενά στα πληρώματα των ασθενοφόρων της Μαγνησίας

Στην υπογραφή της έγκρισης για την πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το οποίο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, θα είναι αυτόνομο, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Ενημέρωση για το θέμα υπήρξε μετά από συνάντηση που είχε η τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών με την διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε ως αντικείμενο το θέμα των προσλήψεων γιατρών που επείγουν. Επεκτάθηκε όμως και στα θέματα των εργαζομένων, όπως νοσηλευτών, όπου δεν καλύπτεται ένα σημαντικό ποσοστό των θέσεων αλλά και στην ανάγκη πρόσληψης πληρωμάτων ασθενοφόρου.

Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος δήλωσε πως «για τις δέκα θέσεις του αυτόνομου ΤΕΠ που είχαν προγραμματιστεί, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις τέσσερις και έτσι αυτές έχουν εγκριθεί, όπως ένας ορθοπεδικός, ένας καρδιολόγος, ένας γενικός γιατρός και ένας χειρουργός, ενώ οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν ξανά. Επίσης ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο με 16 μόνιμους γιατρούς σε διάφορες ειδικότητες, όπως τρεις παθολόγοι, χειρουργοί, παιδίατρος. Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα, δίνεται μια μικρή «ανάσα» στο Νοσοκομείο και ελπίζουμε και για την κάλυψη και των άλλων θέσεων.
Αυτό που βλέπουμε είναι πως υπάρχει αργοπορία στην πρόσληψη των μόνιμων γιατρών. Μπορεί να είναι αντικειμενικός ο τρόπος πρόσληψης, αλλά είναι πολύ αργός και έτσι για να καλυφθεί μια θέση, περιμένουμε δύο και τρία χρόνια. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αυξηθούν οι επιτροπές με τους γιατρούς που κάνουν τις κρίσεις».

Ο κ. Μαλινδρέτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εργαζομένων λέγοντας πως και «εκεί υπάρχουν πολλά κενά. Για παράδειγμα από την πληροφόρηση που έχουμε λείπει το 50% των μόνιμων νοσηλευτών και πρέπει να ενισχυθούν οι κλινικές και οι άλλες δομές. Επίσης τονίσαμε στον κ. Αντωνίου και το θέμα της πρόσληψης πληρωμάτων ασθενοφόρου όπου και εκεί λείπει το 50% για την περίπτωση της Μαγνησίας και πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες. Ο κ. Αντωνίου μας είπε για το θέμα των πληρωμάτων του ασθενοφόρου πως έχει υπάρξει μέριμνα για ένταξη στην προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων και θέσεων στα πληρώματα ασθενοφόρου. Βέβαια το θέμα είναι να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις, αν και δεν είναι εύκολο. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ακούμε για περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών πάνω σε καρότσα ή σε αγροτικά, επειδή δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες στα ασθενοφόρα. Μια λύση που ακούστηκε είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση ανθρώπων σε τέτοιες καταστάσεις για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Βέβαια από την άλλη, όταν προκηρύσσονται τέτοιες θέσεις, ορισμένες φορές δεν υπάρχει και ενδιαφέρον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το