Τοπικά

ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ , ξεκινούν οι εγγραφές στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022

Από την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη της διασποράς του Covid – 19, ξεκινούν οι εγγραφές για την εκπαιδευτική χρονιά 2021 – 2022, σε όλες τις ειδικότητες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, του μοναδικού ΙΙΕΚ που ανήκει σε Δήμο, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να εργάζεται με μια ασπίδα προστασίας αφού ο χαρακτήρας του δεν είναι κερδοσκοπικός.
Τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα λειτουργήσουν 13 ειδικότητες με μεγάλο ποσοστό ζήτησης στην αγορά εργασίας:
Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων
Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος − Σχεδιαστής Μόδας.
Κεραμική τέχνη
Τέχνη Φωτογραφίας
Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και Σχεδιασμός αντικειμένων
Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος
Συντηρητής Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής − Υπηρεσία ορόφων − Εμπορευματογνωσία)
Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης − Αρχιμάγειρας (chef)
Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
Τεχνικός Δικτύων – Τηλεπικοινωνιών
Τεχνικός Πολυμέσων Web designer , Video games
Λογιστικά –Φοροτεχνικά.
Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για αναβάθμιση της λειτουργίας και του εκπαιδευτικού έργου που παρέχει, το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, επιδιώκεται η δημιουργία και καθιέρωση σχέσεων και συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ΟΕΒΕΜ και όχι μόνο, για την εφαρμογή δράσεων, για την κάλυψη θέσεων Πρακτικής Άσκησης από τους σπουδαστές αλλά και για την επαγγελματική αποκατάσταση των Αποφοίτων.
Στόχος της διοίκησης του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, όπως δήλωσε και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, κ. Σ. Χάλαρη, είναι πάντα η λειτουργική ενδυνάμωση της διασύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να επικοινωνούν στα τηλ. 24210 56446 – 56389, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.diek.gr., καθώς και τις εγκαταστάσεις της σχολής – Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος,- από 9.00π.μ. έως 15.00μ.μ. καθημερινά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το