Τοπικά

Η ΚΕΕΡΦΑ Βόλου οργανώνει μετάβαση στα Τρίκαλα για το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής 

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του χρυσαυγίτη Νίκου Μιχαλολιάκου στα Τρίκαλα, απευθύνει η “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή” Βόλου (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία μάλιστα οργανώνει μετάβαση από τον Βόλο στα Τρίκαλα με αναχώρηση στις 13:00 του Σαββάτου μπροστά από το Δημαρχείο.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε η Κίνηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε φιέστα μίσους με ομιλητή τον υπόδικο “φύρερ” Μιχαλολιάκο, το Σάββατο 11/11 σε ξενοδοχείο στην πόλη των Τρικάλων.

Αυτή η νέα πρόκληση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο και στη Ν. Ιωνία, σε από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ ενάντια σε αντιφασίστες στις 20/09 στο Πέραμα, σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά την Τετάρτη 10/10 κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης και ακόμα και στην ίδια την Ευγενία Κουνιάκη μέλος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις και τα γραφεία της Χ.Α. λειτουργούν ως ορμητήρια βίας και εκκολαπτήρια δολοφόνων, άλλωστε με ορμητήριο τα γραφεία τους επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΕΝΕΝ, έκαναν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με τον ίδιο τρόπο που το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα γραφεία της Νίκαιας δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μεγάλη κρίση κάτω από την πίεση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που της φράζει το δρόμο όπου προσπαθεί να εμφανιστεί, σε μια περίοδο που στη δίκη καθημερινά αποδεικνύεται ο ναζιστικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ηγεσίας στα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Ένα ένα τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο της νεοναζιστικής συμμορίας με παραιτήσεις βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων, κλεισίματα γραφείων και πισώπλατα αλληλομαχαιρώματα.

Οι γειτονιές των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να απομονώσουν τις ναζιστικές συνάξεις της Χ.Α. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και ανοχή στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στους απόγονους των SS και των ταγματασφαλιτών. Ο μόνος χώρος που τους αναλογεί είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε όλοι την αριστερά και τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες να συμμετέχουν στην αποστολή για να δώσουμε μια μαζική απάντηση στην φιέστα των νεοναζί. Να συνδεθούμε με την αριστερά της Θεσσαλίας και ειδικότερα των Τρικάλων και να απευθυνθούμε ενωτικά σε συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους.

Η ΚΕΕΡΦΑ Βόλου καλεί στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο και οργανώνει αποστολή από τον Βόλο. Το ραντεβού είναι Σάββατο 13:00 στο Δημαρχείο.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 6974820870, FACEBOOK: ΚΕΕΡΦΑ Βόλου

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ημερίδα για τα έργα της Άλκης Ζέης και της Ζωρζ Σαρί

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε…

26 Μαΐου 2024

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways ύστερα από αναταράξεις

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις. Αυτή την φορά, πτήση της Qatar…

26 Μαΐου 2024

Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει – Η ιστορία πίσω από το απίστευτο περιστατικό

Έναν ιερέα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς φέρεται να δάγκωσε…

26 Μαΐου 2024

Οργή για την απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Οργισμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, η οποία πέθανε έπειτα από…

26 Μαΐου 2024

Άνδρας με μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε έξω από τον Βρυότοπο

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον Βρυότοπο του Δήμου…

26 Μαΐου 2024

Ο Σούνακ ανακοίνωσε υποχρεωτική θητεία για τους 18χρονους αν εκλεγεί

Το Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία θα θεσπίσει την υποχρεωτική θητεία για τους 18χρονους αν κερδίσει…

26 Μαΐου 2024