Τοπικά

Και τρίτη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη από τον «Συντονισμό Κινήσεων»

apergia

Εκτός από το Εργατικό Κέντρο με την ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απεργιακή  συγκέντρωση την Πέμπτη στις 9.30, στο Ταχυδρομείο θα πραγματοποιήσει ο Συντονισμός Κινήσεων.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα πρώτα προαπαιτούμενα, που ψήφισε, πέρασε σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια. Επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

Με τα μέτρα, που φέρνουν πριν το τέλος του 2015, επιδιώκουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα  ενάντια στον κόσμο της εργασίας, που θα έρθει να συμπληρώσει και να κλιμακώσει το έργό και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδιώκουν να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά την κοινωνική ασφάλιση. Μεθοδεύουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την απελευθέρωση των απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων. Με το νέο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση θέλουν να ολοκληρώσουν τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο. Η φορολεηλασία εντείνεται και νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται για τα «κόκκινα δάνεια», τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών”, τονίζεται σε ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το