Κόσμος

Και η Αυστραλία στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

tzixantistes

Το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Αυστραλίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έδωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτο, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μία «θανάσιμη τρέλα που έχει κηρύξει πόλεμο σε όλον τον κόσμο και πρέπει να τους σταματήσουμε».
Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων για βοήθεια και συμβουλευτικό ρόλο στον ιρακινό στρατό, με τη δράση τους να συνεχίζεται για μήνες παρά για εβδομάδες.
«Ναι πρόκειται για μία μαχητική ανάπτυξη δυνάμεων, αλλά είναι μία απαραίτητη ανθρωπιστική αποστολή να προστατευθεί ο λαός του Ιράκ, αλλά και οι Αυστραλοί από τη δολοφονική μανία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Άμποτ στους δημοσιογράφους.
Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για επέκταση της αυστραλιανής εμπλοκής και στη Συρία, ούτε και για συμμετοχή σε χερσαία επιχείρηση.
Η Καμπέρα έχει ήδη στείλει 400 άτομα προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, 200 μέλη των ειδικών δυνάμεων και έξι μαχητικά στην αμερικανική βάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η απόφαση για συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση, ήρθε εν μέσω αυξανόμενης εσωτερικής ανησυχίας για τους Αυστραλούς που έχουν προσχωρήσει στους τζιχαντιστές.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το