Τοπικά

Και 50 παιδιά ημερησίως προσέρχονται στα Επείγοντα του Αχιλλοπούλειου “Θ”

Σ02 ΠΡΟΣΩΠΟ

Απλήρωτες αργίες, νυχτερινές βάρδιες, υπερωρίες, ρεπό που δεν μπορούν να λάβουν λόγω του μικρού αριθμού προσωπικού σε διάφορες Κλινικές και ένα κλίμα αβεβαιότητας που τσακίζει την ψυχολογία. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου κάνουν μεγάλο αγώνα για να κρατούν το «Αχιλλοπούλειο» στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Από χθες, όμως, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με δίωρες έκτακτες γενικές συνελεύσεις, αφού η υπομονή τους από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εξαντλήθηκε.
Σήμερα στη «Θ» μιλά η ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου και προϊσταμένη νοσηλευτικής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Σταυρούλα Σβώλου που τονίζει πως «το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και αυτό, γιατί τους οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ ακόμη και όταν πληρώνονται, τα χρήματα είναι μειωμένα σε σχέση με αυτά που υπολόγιζαν ότι θα λάβουν».
Το νοσηλευτικό προσωπικό στην Παιδιατρική Κλινική διαθέτει μια επάρκεια, ενώ μπορούν να καλυφθούν και οι ανάγκες στα Πρόωρα. Βέβαια οι απαιτήσεις είναι τέτοιες πλέον που χρειάζεται και άλλο προσωπικό.
Μάλιστα λόγω της έλλειψης νοσηλευτών σε άλλα τμήματα και κλινικές υπάρχουν περιπτώσεις που οι νοσηλεύτριες από την Παιδιατρική Κλινική και το Τμήμα Προώρων συνδράμουν στην Παθολογική Κλινική, αλλά και στα Επείγοντα, στην ΩΡΛ.
«Λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται σε αρκετές Κλινικές του Νοσοκομείου διαθέτουμε νοσηλεύτριες για να δώσουν βοήθεια. Δεν γίνεται αλλιώς» επισημαίνει η κ. Σβώλου.
Η ίδια προσθέτει πως «οι εργαζόμενοι κάνουν μεγάλο αγώνα στο Νοσοκομείο για να το κρατήσουν σε ένα υψηλό επίπεδο και να παρέχει καθημερινά τις υπηρεσίες του ασχέτως αν είναι Χριστούγεννα ή Πάσχα. Ο αγώνας είναι και ψυχολογικός. Γι’ αυτό και λέμε ότι τουλάχιστον θα πρέπει να πληρωθούν για αυτά που προσφέρουν».
Η κ. Σβώλου αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσέλευση ασθενών καθημερινά, καθώς το Νοσοκομείο είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς στην θεραπεία και στη νοσηλεία για τη Μαγνησία. Ιδίως στα Επείγοντα της Παιδιατρικής Κλινικής η προσέλευση παιδιών μπορεί να φτάσει και τα 50 περιστατικά, ιδίως σε περιόδους που κυκλοφορούν ασθένειες και ιώσεις.
«Όλοι έρχονται στο Νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν και οι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν. Η υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Αλλά δεν φτάνουμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Και το Νοσοκομείο κρατιέται ψηλά χάρη στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων και των υπολοίπων. Στα Επείγοντα έχουμε την προσέλευση πολλών παιδιών. Μάλιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν λειτουργούν και τα ιδιωτικά ιατρεία, έρχονται όλοι στο Νοσοκομείο. Έχει τύχει να εξετάσουμε σε μια μέρα και 50 παιδιά. Σε κάποια από τα παιδιά γίνεται εισαγωγή στην Κλινική και σε κάποια άλλα μια εξέταση και μετά επιστρέφουν σπίτι τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το