Τοπικά

Καυσόξυλα για τον χειμώνα από το δάσος Κερασιάς

Την υλοτόμηση συγκεκριμένου τμήματος του δάσους Κερασιάς με οξιά για καυσόξυλα, σύμφωνα με τη Μελέτη Προστασίας και Διαχείρισης (Διαχειριστικής Μελέτης), περιόδου 2016-2020, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρήγα Φεραίου. Δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθευτούν ποσότητα μέχρι πέντε τόνους ανά οικογένεια (κατοικία), η οποία θα μειωθεί αναλογικά σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι ποσότητες.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Προστασίας και Διαχείρισης (Διαχειριστικής Μελέτης) διακατεχόμενου δάσους Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, περιόδου 2016-2020, η υλοτόμηση γίνεται το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο του 2020, με δικαίωμα παράτασης σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.
Ως ανώτερη τιμή κόστους ανά τόνο ορίστηκε το ποσό των 55 ευρώ όταν η παραλαβή
των καυσόξυλων, γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από αυτοκίνητο κοντά στον χώρο υλοτόμησης και συγκέντρωσης των καυσόξυλων (θέση Καστανίτσα) και το ποσό των 65 ευρώ όταν η παραλαβή των καυσόξυλων γίνεται στην οικία του δικαιούχου.
Από το παραπάνω ποσό θα καταβάλλονται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 5 ευρώ ανά τόνο.

Οι δασεργάτες που θα αναλάβουν την υλοτόμηση καυσόξυλων για τις οικιακές ανάγκες των μονίμων κατοίκων της Τ.Κ. Κερασιάς είναι οι Μούκας Ευθύμιος και Παπανικολάου Αναστάσιος του πρώην Κτηνοτροφικού και Δασικού Συνεταιρισμού Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με την προϋπόθεση, ο ανωτέρω Συνεταιρισμός, να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μέχρι την ημερομηνία της εγκατάστασής του από το Δασαρχείο Βόλου, στο τμήμα του δάσους που θα υλοτομηθεί.
Να αναφερθεί ότι ορίστηκε επιτροπή, η οποία εξουσιοδοτείται να αποφασίσει και να χειριστεί το ζήτημα και ό,τι σχετικό (π.χ. έλεγχο καταστάσεων υλοτομημένων ξύλων σύμφωνα με τις οποίες θα καταβληθούν τα χρήματα στον Δήμο, διακίνηση, παραστατικά, κ.λπ.) και την απαρτίζουν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευάγγελος Γιαννακός, πρόεδρος της Επιτροπής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Παλληκάρης και ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Κερασιάς κ. Γεώργιος Ζήσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το