Ελλάδα

Καβγάς ΧΑ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

vouli

Καβγάς μεταξύ Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προκλήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.

Αφορμή στάθηκε ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής με τον όρο «νεοναζί» από την Βασιλική Κατριβάνου –χαρακτηρισμός που επικρίθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη –και οδήγησε την Ελένη Ζαρούλια να αντεπιτεθεί χαρακτηρίζοντας με τη σειρά της τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σταλινικό μόρφωμα».

Οι χαρακτηρισμοί προκάλεσαν εκρηκτικό κλίμα στην αίθουσα και ο καυγάς επεκτάθηκε από το τι αναφέρει το καταστατικό του κόμματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο κατατέθηκε στα μέλη της επιτροπής, μέχρι τη δίκη του ακροδεξιού κόμματος.

Χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι που διημείφθησαν :

Θ. Δαβάκης ΝΔ: Μορφή ολοκληρωτικής νοοτροπίας και αυτή . Προσβάλλει τους ψηφοφόρους τους να τους λέει νεοναζί. Δεν αποδέχονται τον όρο. Θα έπρεπε να επαναφέρετε στην τάξη τη συνάδελφο.

Β. Κατριβάνου ΣΥΡΙΖΑ: Απενοχοποιούν τη ΧΑ, όσοι το κάνουν έχουν μεγάλη ευθύνη.

Ελ. Ζαρούλια Χ.Α.: Έχουμε στείλει επιστολή όταν γίνεται αναφορά στο κίνημα της ΧΑ, εθνικιστικό και ελληνικό, παρεκτρέπονται και μας υβρίζουν κάποια σταλινικά μορφώματα, να τους επαναφέρετε στην πράξη. Να μας επιτρέπουν να αυτοπροσδιοριζόμαστε.

Μ. Κριτσωτάκης (πρόεδρος) : Δεν έχω πάρει επιστολή.

Γέλια από ΧΑ.

Μ. Κριτσωτάκης (πρόεδρος): Μην γελάτε. Να δούμε το έγγραφο, να το σεβαστούμε, να σεβαστούμε και τη δημοκρατία. Κι εσείς χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς.

Β.Κατριβάνου ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι προσβολή, η λέξη μόρφωμα είναι προσβολή. Το καταστατικό σας και το πόρισμα Ντογιάκου λέει για νεοναζί.

Φωνές από Χ.Α.: Πάρτο χαμπάρι ότι η δημοκρατία μας έχει τρίτο κόμμα.

Γ. Λαγός Χ.Α.: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο. Πώς δεν θα εξαγριωθούμε πια; Είμαστε αθώοι και μας σέρνετε σε μια άδικη δίκη.

Χρ. Κατσώτης ΚΚΕ: Προσπαθούν με σόου οι υπόδικοι να πουν ότι δεν είναι αυτό που έλεγαν ως τώρα ότι είναι. Πλήθος σελίδων στο κατηγορητήριο, με πολλά αποδεικτικά στοιχεία στελεχών που υμνούσαν Χίτλερ, ναζί, θεωρία τους. Γι αυτό τους λέμε εγκληματική οργάνωση γιατί είναι λάτρεις του ναζισμού. Βλέπουμε καθημερινά το χαιρετισμό «χάιλ χίτλερ» που κάνουν.

Ηλ. Παναγιώταρος Χ.Α.: Να ζητήσει συγνώμη η κα Κατριβάνου φέραμε το επίσημο καταστατικό που λέει για το κόμμα μας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το