Ελλάδα

Καβγάς ΑΝΕΛ με το Ποτάμι μετά την επίθεση στον Καμμένο

anel-potami
Σκληρή απάντηση έδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στους βουλευτές του «Ποταμιού» κ.κ. Δανέλλη, και Ψαριανό, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ασκήσει εξίσου σκληρή κριτική στις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με τη ΜΟΜΑ, το «Κούγκι» και άλλα.
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της τόνισε ότι «το «Ποτάμι» θα αντικαταστήσει τη ΜΟΜΑ με τις τεχνικές εταιρείες των αφεντικών του», ενώ «στο Κούγκι θα παραδώσει τη Μονή στους Τούρκους, θα φιλοξενήσει τους μετανάστες, θα συνεργαστεί με τον κ. Βορίδη για τα θέματα της κοινότητας, θα αποστρατιωτικοποιήσει την ΕΛΔΥΚ και, τελικά, όπως είπε χθες ο εκπρόσωπός του κ. Θεοχάρης, θα αρνηθεί τις αποζημιώσεις, γιατί οι Γερμανοί μας έκαναν… καλό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο…».
Αφορμή υπήρξε η κοινή δήλωση των δύο βουλευτών του Ποταμιού, που άσκησαν κριτική στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη σύσκεψη που συγκλήθηκε στο υπουργείο, τη Δευτέρα, με θέμα τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Οι κ.κ. Ψαριανός και Δανέλλης μιλούν για ακραίο λαϊκισμό, αμετροέπεια, απουσία αισθητικής και άρνηση του ορθού λόγου. Υποστηρίζουν ότι «ήρθε η ώρα οι Έλληνες μαθητές να ενημερωθούν καταλλήλως από το “αρμόδιο” για την καταγραφή και τη διδασκαλία της Ιστορίας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».
Οι δύο βουλευτές απευθύνονται στον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος πρωθυπουργός ότι ο εθνολαϊκισμός στους υπερευαίσθητους τομείς της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής οδηγεί μοιραία σε νέες εθνικές περιπέτειες;».
Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, αφορμή για τη δήλωσή τους αποτελεί η σύσκεψη που συγκλήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, τη Δευτέρα, με θέμα τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.
«Αφού ανασυγκροτήσαμε τη ΜΟΜΑ επιδιώκοντας την «ανάπτυξη» με μεθόδους της δεκαετίας του ΄50, αφού αποφύγαμε την τραγικότητα μιας δεύτερης πυρπόλησης της Μονής στο Κούγκι κρατώντας το λάβαρο της εθνικής κυριαρχίας ακόμα υψηλότερα, αφού οι τυχεροί «βάρβαροι» Βερολινέζοι απέφυγαν την εισβολή από τα στίφη των προερχόμενων από τη χώρα μας Τζιχαντιστών, αφού θεωρήσαμε σκόπιμο να ξυπνήσουμε τις μνήμες των Ιμίων, αφού στηλιτεύσαμε για έλλειψη πατριωτισμού την Ελληνική Ισραηλιτική κοινότητα, εξαιτίας της δήθεν απαλλαγής της από την εισφορά φόρων στο ελληνικό δημόσιο, αφού ορίσαμε την ΕΛΔΥΚ ως την εμπροσθοφυλακή των νέων ένδοξων εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Έθνους, αφού αποφύγαμε τον εθνικό εξευτελισμό της διαπραγμάτευσης «πεσμένοι στα τέσσερα», ήρθε η ώρα οι Έλληνες μαθητές να ενημερωθούν καταλλήλως από το «αρμόδιο» για την καταγραφή και τη διδασκαλία της Ιστορίας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» αναφέρουν στη δήλωσή τους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το