Οικονομία

Κατρούγκαλος: Στα ποσοστά αναπλήρωσης, την εθνική σύνταξη και τις εισφορές οι διαφωνίες με τους δανειστές

katrugalos.19.3.708

Ανοιχτή παραμένει η συζήτηση ανάμεσα στην Αθήνα και τους εκπροσώπους των δανειστών, για την εθνική σύνταξη, τις εισφορές και τα ποσοστά αναπλήρωσης, παραδέχθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Βγαίνοντας από τη σημερινή συνάντηση με το κουαρτέτο- στην οποία μετείχαν και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης- ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι δεν έχουν θέσει τέτοιο θέμα οι δανειστές.

Η βασική διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών παραμένει το πόσο αναλογικό ή αναδιανεμητικό υπέρ των πιο αδύναμων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, θα είναι το σύστημα, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμη, επεσήμανε ότι υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση για τα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ παραδέχθηκε πως και το θέμα της αύξησης των εισφορών εξακολουθεί να είναι ένα από τα ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει μεν κάθετη άρνηση από την άλλη πλευρά, αλλά δεν έγινε και αποδεκτή.

Σε ό,τι αφορά την εθνική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ύψος της είναι 384 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 20ετία. «Υπάρχει, όμως, μία συζήτηση για το αν στα 15 χρόνια θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν απηχούν ούτε καν το κλίμα των διαπραγματεύσεων νούμερα σαν το 288» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας τα σενάρια για εθνική σύνταξη στα 288 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 15ετία.

Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά σε αυτή δεν αναμένεται τελική συμφωνία για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως ανέφερε και ο υπουργός Εργασίας, θα τεθεί ένας «οδικός χάρτης», για να κλείσει η συμφωνία στο προσεχές διάστημα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το