Τοπικά

Kάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου ζητούν να ανοίξει ο δρόμος Χανίων-Κισσού

Να ανοίξει ο δρόμος που συνδέει τα Χάνια με τον Κισσό, ζητούν κάτοικοι από χωριά του Ανατολικού Πηλίου, που τώρα αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο μέσα από το Καράβωμα, ενώ κάποιοι άλλοι είναι υποχρεωμένοι, να χρησιμοποιούν τον κάτω κλάδο, μέσω Νεοχωρίου, για να φτάσουν στον Βόλο.

«Αντί να κάνουμε 10-15 λεπτά, για να φτάσουμε στα Χάνια, μέσω του δρόμου από τον Κισσό, τώρα αναγκαζόμαστε να μπαίνουμε στη διαδικασία, να αφιερώνουμε τριπλάσιο χρόνο, δηλαδή 45-60 λεπτά, για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο, μέσα από το Καράβωμα», εξηγεί το μέλος του τοπικού συμβουλίου Κισσού κ. Γιάννης Αλμπάνης, προσθέτοντας πως «η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και αυτό το πρόβλημα αφορά κατοίκους από χωριά, όπως ο Κισσός, ο Άγιος Δημήτριος, το Μούρεσι, το Ανήλιο, η Μακρυράχη, ακόμη και η Τσαγκαράδα, άλλοι οικισμοί, που εξυπηρετούνται μέσα από τον δρόμο Χανίων-Κισσού, για να φτάσουν στον Βόλο». Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι αυτή την περίοδο, αν και χειμώνας, δεν έχει χιόνι στην περιοχή και ο δρόμος θα μπορούσε να ανοίξει, για να διευκολύνονται οι ίδιοι κατά την μετάβασή τους στην πόλη. «Ο δρόμος μπορεί να ανοίξει, καθώς δεν υπάρχει χιόνι. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στην περιοχή, που ταλαιπωρούνται, κάνοντας τριπλό δρόμο για να φτάσουν στον Βόλο.

Το ίδιο συμβαίνει για όλους τους κατοίκους των γύρω χωριών, σε μια περίοδο που μεταβαίνουν πιο συχνά στην πόλη, γιατί υπάρχουν και οι ασθένειες της εποχής και οι ηλικιωμένοι ταλαιπωρούνται», επισήμανε ο κ. Αλμπάνης και συμπλήρωσε πως «όλη αυτή η ταλαιπωρία θα είχε τερματιστεί, αν είχε πραγματοποιηθεί το έργο της παράκαμψης, που τόσο καιρό το ακούμε, αλλά δεν έχουμε δει κάτι». Μάλιστα, τόνισε, πως «είμαστε υπέρ της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, που τονώνει την τοπική οικονομία, αλλά με την προϋπόθεση, ότι θα έχει χιονίσει και θα μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν σκι». Στο θέμα αναφέρθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά, που τόνισε πως «είναι δίκαιο το αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ανατολικού Πηλίου, για να ανοίξει ο δρόμος, που συνδέει τα Χάνια με τον Κισσό και οι ίδιοι να μπορούν να μεταβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα στον Βόλο, αντί να κάνουν, όπως τώρα, έναν ολόκληρο κύκλο μέσα από το Καράβωμα, ξοδεύοντας χρόνο αλλά και χρήματα, σε μια δύσκολη περίοδο. Εμείς θα ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα θέσουμε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο».

Έργα ασφαλτόστρωσης στον Δήμο Σκοπέλου
Ένα σημαντικό οδικό έργο για τη Σκόπελο μπαίνει στον δρόμο της υλοποίησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς δόθηκε έγκριση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης κατασκευής για το έργο «Ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου Ελαιοτριβείο Αντωνίου – Κεραμωτό – Mark – Χονδρογιώργη – Περιβολιού», συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας εργαζόμαστε καθημερινά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής.

Με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Γιατί τα έργα είναι εκείνα που λένε πάντα την αλήθεια. Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και της μεταφοράς των προϊόντων». Το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες: Μικρές βελτιώσεις στο κατάστρωμα της οδού και στο πλάτος του υπάρχοντος δρόμου. Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων. Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου. Κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 100 εκ. και ισόπεδες διαβάσεις (ιρλανδικοί τάφροι). Εργασίες οδοστρωσίας με την κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10 εκατοστών. Ασφαλτικές εργασίες με ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m, με χρήση κοινής ασφάλτου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το