Τοπικά

“Κάτω τα χέρια από τα ΕΠΑΛ” – Πορεία στο Βόλο και συνθήματα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (photos & video)

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης μαθητές του εσπερινού 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη έγκριση λειτουργίας 3 ειδικοτήτων στη Γ΄ τάξη.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Φθάνοντας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τα ΕΠΑΛ».

Στο συγκεκριμένο σχολείο δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο οι ειδικότητες «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων», «Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» και «Κομμωτικής Τέχνης».

Πρόκειται για ειδικότητες στις οποίες μαθητές έχουν ήδη φοιτήσει δυο χρόνια στο συγκεκριμένο εσπερινό σχολείο και, όπως τόνισαν, η απόφαση του υπουργείου τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, αφού οι εναλλακτικές επιλογές που δόθηκαν είναι, είτε να μεταφερθούν σε άλλες ειδικότητες τις οποίες δεν επιθυμούν, είτε να μετεγγραφούν σε ημερήσιο ΕΠΑΛ το οποίο δεν μπορούν να παρακολουθήσουν λόγω εργασίας, είτε σε άλλα εσπερινά σχολεία εκτός νομού.

Όπως δήλωσε η Δήμητρα Χαρατσή, «είμαστε ενήλικες που επιλέξαμε σπουδές και ειδικότητα συνειδητά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ. Εργαζόμαστε για βιοπορισμό, προσδοκώντας την απόκτηση γνώσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες σε συνδυασμό με το πτυχίο θα μας παρέχουν τα εφόδια για την πιστοποίηση, την αναβάθμιση των προσόντων μας και την άμεση επαγγελματική εξέλιξη σ’ ένα τεχνολογικά εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Ο Λάμπρος Γιαννάκος, ο οποίος είναι 33 ετών και έχει μια κόρη 10 χρόνων, απασχολείται στον κλάδο των κατασκευών-δομικών έργων και, όπως δήλωσε, το Εσπερινό ΕΠΑΛ διαθέτει τα νόμιμα άτομα που πρέπει να λειτουργήσει το τμήμα του. “Του χρόνου δεν θα λειτουργήσει και για μας αυτό είναι κακό, γιατί μας σταματάνε στα δυο χρόνια και εγώ αυτό το χαρτί θα το χρειαστώ για να βγω στη σύνταξη…άμα θα βγω. Τι θα κάνω, πείτε μου…».

 

Ο Γιώργος Χιούσης από το 2ο ΕΠΑΛ σημείωσε ότι στο σχολείο του δεν έχει εγκριθεί η ειδικότητα Πληροφορικής και οι μαθητές που παρακολουθούν τη συγκεκριμένη ειδικότητα βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς καλούνται να φοιτήσουν σε άλλο σχολείο όπου θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα, όπως στον Αλμυρό. «Πρόκειται για μια απόσταση 80 χιλιομέτρων πήγαινε-έλα και τα έξοδα είναι μεγάλα», όπως είπε, με αποτέλεσμα το μέλλον των μαθητών να βρίσκεται «στον αέρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το