Τοπικά

Κατηγορούν την Νάνσυ Καπούλα ότι οδήγησε το ΤΕΕ Μαγνησίας σε οπισθοδρόμηση

Η νεοϊδρυθείσα παράταξη «Νέα Δυναμική Μηχανικών» που διεκδικεί την ψήφο των μελών του ΤΕΕ Μαγνησίας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατηγορεί την απερχόμενη διοίκηση με πρόεδρο την Νάνσυ Καπούλα ότι οδήγησε το ΤΕΕ σε ασταμάτητη οπισθοδρόμηση, αφού το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στον διπλό θεσμικό του ρόλο: Αφενός δεν λειτούργησε ως αντικειμενικός τεχνικός Σύμβουλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφετέρου δεν προστάτευσε τα επαγγελματικά συμφέροντα των Μηχανικών – Μελών του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της νέας παράταξης:

Αποτελεί κοινή και αντικειμενική διαπίστωση στους κόλπους των Μηχανικών, ότι τα τελευταία χρόνια, το τοπικό παράρτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, υπό την μονοπαραταξιακή διακυβέρνηση της απερχόμενης Διοίκησης, δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στον, βάση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, διπλό ρόλο του. Το ΤΕΕ ουδέποτε λειτούργησε ως αντικειμενικός τεχνικός Σύμβουλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σπάνια φρόντισε να προστατεύσει τα επαγγελματικά συμφέροντα των Μηχανικών – Μελών του. Αποτέλεσμα ήταν το Τεχνικό
Επιμελητήριο να βρεθεί για:
Έξι ολόκληρα χρόνια μακριά από τους Μηχανικούς.
Έξι ολόκληρα χρόνια μακριά από την Κοινωνία.
Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς Συνεδριάσεις Αντιπροσωπείας.
Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς Συνεδριάσεις Θεματικών Επιτροπών.
Έξι ολόκληρα χρόνια διαρκούς αυτοπροβολής & εσωστρέφειας.
Έξι ολόκληρα χρόνια συρρίκνωσης και απαξίωσης.
Έξι ολόκληρα χρόνια που μας γύρισαν πολύ πίσω !

Κόντρα στην ασταμάτητη οπισθοδρόμηση, διακεκριμένα παλαιά και νεότερα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αντέτειναν την συνένωση των επιμελητηριακών δυνάμεων, προτείνοντας το σχηματισμό ενός ενιαίου διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη νέων Οργάνων Διοίκησης του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας. Μία ενωτική κίνηση που δεν περιορίστηκε σε επίπεδο ιδεολογικά ταυτόσημων επιμελητηριακών παρατάξεων, αλλά συνέθεσε ταυτόχρονα μία ανοιχτή πρόσκληση για γόνιμη συμπόρευση, σε πρόσωπα που δεν παραμένουν εγκλωβισμένα σε ξεπερασμένους για την εποχή περιχαρακωμένους σχηματισμούς, αλλά είναι ικανά και διαθέσιμα για δημιουργική και ανιδιοτελή προσφορά.

Είναι προφανές ότι οι λύσεις στα ζητήματα των Μηχανικών δεν μπορούν να προκύψουν από παραταξιακά διασπασμένες φωνές, ούτε από επιλεκτικές «κορώνες» που αυτόματα τίθενται σε σίγαση όταν τα συμφέροντα υπερισχύουν, παρά μόνο από μία ευρεία συμμαχία επιστημόνων που θα αναλύσει όλα τα ζητήματα, θα συνθέσει απόψεις, θα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις και θα πιέσει δυναμικά για να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Η ανησυχία των Διοικούντων για απώλεια των όποιων κεκτημένων και η άρνηση για να συμμετέχουν σε κάτι τόσο πρόδηλα υγιές, ήταν για μας αναμενόμενη. Ωστόσο, η ανταπάντηση ήταν άμεση και ομόφωνη: Ένωση όλων των γνήσιων επιμελητηριακών δυνάμεων και δυναμική συμμετοχή στις εκλογές με τη διαμόρφωση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με το διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – Ένωση δυνάμεων για την Αναγέννηση του ΤΕΕ». Διαμόρφωση μίας νέας επιμελητηριακής υπερδύναμης που έχει σαφές προβάδισμα και παράσταση νίκης.

Τη Νέα Δυναμική Μηχανικών στελεχώνουν άρτια καταρτισμένοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, του μελετητικού, κατασκευαστικού και βιομηχανικού κλάδου. Επιστήμονες που αθροίζουν δυνάμεις με σκοπό την επαναδημιουργία ενός σύγχρονου επιμελητηριακού φορέα, που θα εκφράζει
και θα υπηρετεί το σύνολο των Μηχανικών και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η «Νέα Δυναμική Μηχανικών» έρχεται να συνθέσει και όχι να χωρίσει. Στον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, αριστεροί και δεξιοί, ιδιώτες και μισθωτοί. Είμαστε όλοι Επιστήμονες που μας ενώνουν οι ίδιες ανησυχίες, η αγάπη και το πάθος για το επάγγελμά μας. Βάζουμε τέλος στη συρρίκνωση και την απαξίωση του ΤΕΕ. Θέλουμε τον Μηχανικό, ξανά Πρωταγωνιστή!
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε δυναμικά στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιλέγοντας τη ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
Όλοι μαζί, αλλάζουμε σελίδα …
Αναγεννούμε τον επιμελητηριακό μας φορέα …
Διασφαλίζουμε το παρόν και το μέλλον μας …
«ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ»
ΤΑ ΜΕΛΗ & Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το