Τοπικά

Κατηγορηματικό «όχι» από τις μειοψηφίες του Δ.Σ. Βόλου σε μονάδα παραγωγής biodiesel

biodiesel

Oι αρνητικές επιπτώσεις της κατασκευής μονάδας παραγωγής biodiesel και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1 MW στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου επισημάνθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το έργο κατασκευής θα αποτελέσει ωρολογιακή βόμβα αν δεν γνωρίζουμε σίγουρα πως τα απόβλητα της μονάδας δεν θα επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. «Θέλουμε την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αν όμως η επιχείρηση διασφαλίζει την οικολογική ανάπτυξη της περιοχής», είπε στην τοποθέτηση του και πρότεινε να εισηγηθούν όλοι αρνητικά.
Αρνητικός ως προς την κατασκευή ήταν και ο Μιχάλης Μιτζικός διερωτώμενος στην εισήγησή του:
«Θέλουμε να έρχονται επικίνδυνα απόβλητα από την Ευρώπη και να συσσωρεύονται στη Βιομηχανική; Μηχανήματα είναι και χαλάνε. Που θα πάνε όλα αυτά τα απόβλητα; Στα ρυάκια; Προέχει η υγεία των πολιτών και για αυτή την επένδυση, λόγω αρνητικών επιφυλάξεων, η παράταξη μας ψηφίζει αρνητικά».
Σοβαρό χαρακτήρισε το θέμα και ο Απόστολος Νάνος που επισήμανε πως το γεγονός ότι δεν προβάλλονται εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή, δείχνει το στόχο και τη σκοπιμότητα του επενδυτή. Πρότεινε, έτσι, να γυρίσουν πίσω τη μελέτη στην Περιφέρεια, ως απαράδεκτη.
Τελικά, η μελέτη για τις επιπτώσεις της μονάδας παραγωγής biodiesel εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την μείζονα αντιπολίτευση και τον Μαργαρίτη Πατσιαντά να εκφράζουν ένα μεγάλο όχι.

Σημειώνεται ότι την άρνησή του έχει εκφράσει το ΤΕΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το