Τοπικά

Κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών – Στο εδώλιο 52χρονος Λαρισαίος

Κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, τάζοντας χρηματικά ποσά για δώρα. Υπόθεση απόπειρας ασέλγειας έναντι αμοιβής σε βάρος ανήλικων κοριτσιών που σημειώθηκε το 2014 στη Λάρισα, θα συζητηθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου.
Κατηγορούμενος είναι ένας 52χρονος Λαρισαίος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε βάρος δύο ανήλικων, που είχαν συμπληρώσει τα δέκα έτη και δεν είχαν συμπληρώσει τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια και απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε δύο ανήλικες, που είχαν συμπληρώσει τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια. Μάλιστα με διάταξη της Εισαγγελίας Λάρισας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και ο λογαριασμός «προφίλ» που είχε δημιουργήσει στο «facebook», ο 52χρονος Λαρισαίος, που είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια για πορνογραφία ανηλίκων, μεταξύ των οποίων και 17χρονη ΑμεΑ. Ακόμη, ο κατηγορούμενος βαρύνεται και με το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την εκμετάλλευση 17χρονης ΑμεΑ από τον Βόλο και με την άσκηση βίας κατά ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Ο 52χρονος κατηγορείται ότι προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες επί ένα 6μηνο. Τα αδικήματα έλαβαν χώρα στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του ιδίου έτους, οπότε μία ανήλικη έλυσε τη σιωπή της και μίλησε στη μητέρα της. Ένας άγνωστος άνδρας την είχε προσεγγίσει μέσω FB και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να ασελγήσει σε βάρος της. Με ψεύτικο προφίλ ο κατηγορούμενος είχε επιτύχει να προσεγγίσει την ανήλικη και να κρύψει τα χρόνια ηλικίας του. Με υποσχέσεις για δώρα είχε καταφέρει να συναντηθεί και μαζί της. Στην Εισαγγελία Λάρισας απευθύνθηκε η μητέρα του κοριτσιού, καταθέτοντας μήνυση, όταν αντιλήφθηκε το κακό που παρ’ ολίγον να συμβεί σε βάρος του παιδιού της. Άμεσα άρχισε εισαγγελική έρευνα και στο πλαίσιό της οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν τα στοιχεία που βρίσκονταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ και οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του δράστη. Από την πορεία της έρευνας σε βάρος του κατηγορούμενου προέκυψαν και άλλα άκρως επιβαρυντικά στοιχεία. Ο φερόμενος ως δράστης πλησίαζε ανήλικα κορίτσια, είτε μέσω του FB, είτε μέσω κοινών γνωριμιών. Στη συνέχεια προσπαθούσε να τις ξεμοναχιάσει και να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Όχι ένα, δύο, τρία αλλά τέσσερα συνολικά κορίτσια έσπασαν τη σιωπή τους και αναφέρθηκαν στις τραυματικές εμπειρίες που είχαν ζήσει. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος δικάζεται σε πρώτο βαθμό. Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το