Τοπικά

Κατήγγειλε βιασμό, καταδικάστηκε η ίδια!

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε 31χρονη κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος Λαρισαίου 42χρονου επιχειρηματία.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017, όταν μηνυτής και κατηγορούμενη γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου – facebook και όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, σύναψαν ερωτική σχέση. Καταρχήν, η κατηγορούμενη δεν γνώριζε πως ο 42χρονος ήταν παντρεμένος, κάτι που έμαθε στη συνέχεια της γνωριμίας τους. Σε μία από τις εξόδους τους, πήγε αρχικά -όπως είπε- με τη θέλησή της στο σπίτι του μηνυτή, όπου και είχαν ερωτική συνεύρεση. Τη μεθεπόμενη κατήγγειλε τον 42χρονο για βιασμό με την απειλή όπλου, γεγονός που επέφερε τη σύλληψή του και τη δικαστική ταλαιπωρία του, αλλά τελικά αθωώθηκε με απαλλακτικό βούλευμα, πριν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Η δικαστική αυτή περιπέτεια του Λαρισαίου επιχειρηματία τον οδήγησε στην κατάθεση μήνυσης εναντίον της 31χρονης, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ότι κινήθηκε εναντίον του γιατί στη διάρκεια της σύντομης ερωτικής σχέσης τους, της άρεσε η οικονομική άνεση που είχε και του ζητούσε να χωρίσει από τη γυναίκα του για να είναι μαζί της. «Δεν δέχθηκε την απόρριψη» κατέθεσε ο μηνυτής, «γι’ αυτό θέλησε να με εκδικηθεί». Μάλιστα, επισήμανε το γεγονός ότι μέσω του τότε συνηγόρου του τού ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό για να αποσύρει τη μήνυσή της, κάτι που δεν δέχθηκε εκείνος να κάνει.

Από τη μεριά της η κατηγορούμενη, που σήμερα είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού παιδιού, ισχυρίστηκε ότι η γνωριμία τους ήταν μόνο ένα φλερτ μέχρι το βράδυ της ερωτικής συνεύρεσης, που είδε ένα άλλο πρόσωπο του μηνυτή κι ότι ενώ αρχικά τον ακολούθησε με τη θέλησή της, στη συνέχεια κι ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση το σπίτι του, άρχισε να της φέρεται άσχημα. Εκείνη φοβισμένη δεν αντέδρασε, τον ακολούθησε και στο σπίτι του με την απειλή όπλου τη βίασε όλο το βράδυ, ενώ το πρωί την άφησε να φύγει. Αν και ταραγμένη, πήγε στη δουλειά της και τον κατήγγειλε την επόμενη μέρα.

Τελικά, η απολογία της κατηγορούμενης και οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης δεν έπεισαν το δικαστήριο που την καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή και της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Της Λόλας Γάτσιου

Πηγή:formedia

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το