Αθλητισμός

Κάτι παραπάνω από απλή… ομάδα – Σύλλογος με κοινωνική ευαισθησία η Νίκη

Η Νίκη έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν αποτελεί έναν αθλητικό σύλλογο σαν όλους τους άλλους. Εκφράζει διαχρονικές αξίες και δεν σταματά να δείχνει την κοινωνική της ευαισθησία. Το έπραξε και αυτές τις δύσκολες ημέρες με διάφορες δράσεις της.

Στη Νίκη ανέκαθεν υπήρχε διάθεση για εθελοντική προσφορά. Όμως φέτος η συγκεκριμένη προσφορά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς η πλανήτης περνά μια μεγάλη δοκιμασία. Όλες οι χώρες έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό και το ίδιο και η χώρα μας, με τους Έλληνες να παραμένουν ενωμένοι και να καρτερικά να υπομένουν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Η τελευταία χρονικά δράση των «κυανολεύκων» αφορά τη είδη πρώτης ανάγκης που προσέφερε σε 10 οικογένειες την Μεγάλη Τετάρτη η ΠΑΕ Νίκη. Κατόπιν υπόδειξης των ιερέων του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, άνθρωποι της διοίκησης ετοίμασαν δέματα με τρόφιμα για το τραπέζι του Πάσχα και άλλα είδη. Κατόπιν ανέλαβαν να τα μοιράσουν στις συγκεκριμένες οικογένειες, που αυτές τις δύσκολες ημέρες έλαβαν αυτό το δώρο ανθρωπιάς.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών που διανύουμε, το πρωί της Μ. Τετάρτης, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, δείχνοντας ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, μέσω εκπροσώπων της, προσέφερε δωρεά σε δέκα οικογένειες της πόλης μας, οι οποίες επιλέχθηκαν, βάσει υποδείξεων των ιερέων του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας. Γιατί… Νίκη είσαι».

Επίσης, η ΠΑΕ Νίκη στηρίζει την σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού προτρέποντας τους φίλους της να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Εδώ και αρκετές ημέρες στην ιστοσελίδα της είναι αναρτημένο το κάτωθι κείμενο: «Σε μια περίοδο που η υγεία των συνανθρώπων μας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της καθημερινότητάς μας, η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, αναδεικνύει τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και την πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην κοινωνία και καλούμε όλους τους φιλάθλους να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται στις πόλεις από όλους τους φορείς και από τις ομάδες τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και μην ξεχνάτε: «Λίγες σταγόνες αίματος σώζουν ζωές».

Εκτός της ΠΑΕ και άλλα τμήματα της Νίκης ανέλαβαν αξιόλογες πρωτοβουλίες, όπως το ποδηλατικό το οποίο προσέφερε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων του νομού Μαγνησίας δύο πακέτα με μάσκες προσώπου για πολλαπλές χρήσεις, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν στην προσπάθειά τους να βρίσκονται πάντα κοντά σε έκτακτες καταστάσεις που τυγχάνουν σε συνανθρώπους μας. Επίσης από την Ακαδημία ποδηλασίας της Νίκης Βόλου, θα διανέμονται όμοιου τύπου μάσκες προσώπου, δωρεάν, μέσω της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων σε όσους συμπολίτες μας είναι σε καραντίνα ή κρίνεται ότι έχουν ανάγκη.

Ευχές από τους Βετεράνους
Τις δικές τους ευχές για το Πάσχα δίνουν οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Νίκης. Η ανακοίνωση: «Ας είναι το πρώτο και τελευταίο Πάσχα αυτό που βιώνει όλος ο πλανήτης μας. Ας είναι το πρώτο και τελευταίο Πάσχα της δοκιμασίας για την ανθρωπότητα. Ας είναι το πρώτο και τελευταίο Πάσχα που είμαστε τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από τα αγαπημένα πρόσωπα μας. Η Ανάσταση του Κυρίου ας είναι ακόμη μια ευκαιρία για όλους μας, ώστε στο υπόλοιπο της ζωής μας να βρούμε και άλλες ανθρώπινες αξίες. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το