Τοπικά

Καθυστερούν οι προσλήψεις εποχικών και μόνιμων υπαλλήλων στη ΔΕΥΑΜΒ

Εν αναμονή της προκήρυξης για προσλήψεις εποχικών και μόνιμων υπαλλήλων βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης με αφορμή την «έγκριση δημοπράτησης για την  παροχή υπηρεσιών συντήρησης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων», προϋπολογισμού 57.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

«Είναι προσωρινή αναγκαστική λύση και το ψηφίζω.  Αλλά η θέση του Συλλόγου είναι πως η διοίκηση πρέπει να κάνει σταδιακή κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε προσωπικό και να αποφεύγονται τέτοιες συμβάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ Βάϊος Ζεμπέογλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρ. Σαββάκης, έχει ζητηθεί  από τη ΔΕΥΑΜΒ να κάνει προγραμματισμό για τις επόμενες προσλήψεις με οχτάμηνες συμβάσεις. Ωστόσο, δεν έχει εγκριθεί ακόμη το προηγούμενο πρόγραμμα του ΑΣΕΠ για τα οχτάμηνα.

Σημειώνεται πως ο προηγούμενος προγραμματισμός αφορούσε την πρόσληψη 50 ατόμων.

«Θα τους στείλουν μετά τις 8 Ιανουαρίου.  Αυτή την ενημέρωση έχουμε. Πιέζουμε γιατί θέλουμε τους εποχικούς εδώ.  Και ταυτόχρονα ήρθε ο προγραμματισμός για τα επόμενα οχτάμηνα»  είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Όσον αφορά την πρόσληψη 28 μόνιμων υπαλλήλων, σημείωσε πως η ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα άτομα που απαιτούνται και τα προσόντα της κάθε ειδικότητας. Το Υπουργείο Οικονομικών στη συνέχεια θα στείλει στον ΑΣΕΠ το αίτημα για την έγκριση των προκηρύξεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το