Τοπικά

Καθυστέρηση σε διαγωνισμούς για τρία έργα του Δήμου Βόλου λόγω αποχής των μηχανικών

Αναβολή δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στην ημερομηνία της αποσφράγισης των προσφορών για διαγωνισμούς έργων του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τις διακηρύξεις, στις 11 Ιανουαρίου είχε οριστεί η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για το έργο «κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου. Επίσης στις 15 Ιανουαρίου θα γινόταν η αποσφράγιση των προσφορών για τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη, Σταδίου και Ε.Ο. Βόλου-Αγριάς για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Τέλος παράταση δίνεται και για την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών που αφορούν το έργο «κατασκευή νέου ανελκυστήρα στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, που αρχικά είχε οριστεί για την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Λόγω της απεργίας-αποχής των μηχανικών από τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Μητρώου Μελών Δημοπρασιών για διαγωνισμούς από 1 έως 22 Ιανουαρίου και λόγω πιθανής χρονικής επέκτασης της αποχής τους, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για τα παραπάνω έργα καθώς και τις συνεδριάσεις των Επιτροπών Διαγωνισμού. Η ακριβής ημερομηνία μετάθεσης της αποσφράγισης των διαγωνισμών θα ληφθεί με νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Παράταση δόθηκε επίσης και για την περαίωση του έργου που αφορά την αναβάθμιση των παιδικών χαρών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου έως της 31 Μαρτίου, μετά από αίτηση του αναδόχου.

Προμήθεια μεταχειρισμένων οχημάτων για τη Διεύθυνση Καθαριότητας
To πρακτικό του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια δύο μεταχειρισμένων οχημάτων, ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η προμήθεια ενός ημιφορτηγού διπλής καμπίνας και ενός με καμπίνα κλειστού τύπου –van, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Για την προμήθεια των δύο οχημάτων αναδείχθηκαν δύο προσωρινοί ανάδοχοι και η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 25.048 ευρώ.
Ανάδοχος αναδείχθηκε και για την κατεδάφιση δημοτικού κτιρίου στην οδό Κάδμου, στη Νέα Ιωνία, καθώς κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή παρέλαβε τη μελέτη εφαρμογής του έργου για την «ενεργειακή αναβάθμιση-αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το