Ελλάδα

Καθολικός μοναχός στο εδώλιο για ασέλγεια σε τέσσερα ασυνόδευτα παιδιά

«Δεν θέλω να ξαναπάω σ’ αυτό το σπίτι», φώναξε ο ανήλικος Πακιστανός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδινε στις 7 Φεβρουαρίου, σε ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου και στο καθεστώς παραμονής του στην Ελλάδα.

Με το ξέσπασμα αυτό του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας υπόθεσης φρίκης, που σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου και άλλων τριών ομοεθνών του στη συνέχεια, εκτυλισσόταν επί έναν μήνα στο σπίτι ενός 52χρονου Γάλλου εθελοντή, Φραγκισκανού μοναχού, όπου φιλοξενούνταν τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, από τις αρχές του χρόνου.

Επιβεβαίωση
Οπως εκμυστηρεύτηκε ο ανήλικος σε παιδοψυχολόγο και επιβεβαίωσαν διαδοχικά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας οι άλλοι τρεις Πακιστανοί, ο 52χρονος τους χορηγούσε χάπια, με τα οποία τους έφερνε σε κατάσταση λήθαργου και στη συνέχεια ασελγούσε επανειλημμένα στα σώματά τους.

Ενημερώθηκαν η Εισαγγελία και οι αστυνομικές Αρχές, ενώ ακολούθησε προσεκτική και διακριτική έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη έγινε «έφοδος» στο διαμέρισμα όπου κατοικεί ο Γάλλος, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία κωδεΐνης, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την κατοχή των χαπιών, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο για την κατηγορία της ασέλγειας, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του και για τις δύο κατηγορίες.

Ο Γάλλος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, αλλά και για τη βαρύτατη κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικα πρόσωπα, που επισύρει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο 52χρονος παραπέμφθηκε στον 5ο ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί σήμερα, Πέμπτη.

«Ζητώ ταπεινά συγνώμη για τους παιδεραστές ιερείς. Πρόκειται για ένδειξη του διαβόλου, θα είμαστε αυστηρότατοι», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο Γάλλος δηλώνει πως είναι μέλος του Φραγκισκανικού Τάγματος της Καθολικής Εκκλησίας και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 12 χρόνια ως εκπρόσωπός του, σε εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή. Στη Γαλλία ήταν ιερωμένος, αλλά στην Ελλάδα κυκλοφορεί ως πολίτης, χωρίς την αμφίεση του μοναχού.

Τα πρώτα χρόνια φέρεται ότι συμμετείχε σε ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες της Αφρικής και αλλού, ενώ με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας ασχολήθηκε με τους πρόσφυγες.

Οπως ανέφερε στο «Εθνος» αστυνομική πηγή, ο Φραγκισκανός μοναχός πήγαινε σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό την ευθύνη γνωστής ΜΚΟ και προσέφερε εκεί εθελοντικά τις υπηρεσίες του.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενήθηκαν και τα τέσσερα προσφυγόπουλα από το Πακιστάν, τα οποία κατά πληροφορίες είχαν εισέλθει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή του Εβρου.

Ο Τόνο ΜακΣουίνι καταδικάστηκε στη Βρετανία σε φυλάκιση 3 ετών

Κατά τις ίδιες πηγές, κάποια στιγμή τα συγκεκριμένα παιδιά έφυγαν οικειοθελώς από τον ξενώνα και περιφέρονταν ως άστεγα στους δρόμους της πόλης, μέχρι που ανέλαβε να τους παρέχει στέγη, τροφή και προστασία ο Γάλλος μοναχός, μέσω της γνωριμίας που είχε αναπτύξει με μέλος της ΜΚΟ.

Ο ίδιος τα φιλοξένησε στο σπίτι του στην Κάτω Τούμπα από τις αρχές του έτους και για χρονικό διάστημα ενός μήνα, ενώ απευθύνθηκε εκ νέου στην οργάνωση, στο πλαίσιο των διαδικασιών παροχής ασύλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο ένας από τους ανήλικους «έσπασε» και εκμυστηρεύτηκε όσα σοκαριστικά συνέβαιναν σ΄ αυτόν και στους τρεις ομοεθνείς του στο σπίτι του 52χρονου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών.

Η Αστυνομία
Οπως διευκρίνιζαν αστυνομικές πηγές, οι καταγγελίες δεν αφορούν σεξουαλικές πράξεις κατά των ανήλικων αγοριών, παρά μόνο παρενόχληση και ασέλγεια σε βάρος τους, μέσω θωπείας. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν από το σύνολο των τεσσάρων παιδιών, στο διάστημα από τις 7 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην ιερέας Ρ. Κλάμφεϊ καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση

Ο Γάλλος φέρεται πως αρνείται και τις δύο κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να βοηθάει εθελοντικά τα ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ενώπιον της εισαγγελέως χωρίς συνήγορο και το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει κάποιον δικηγόρο για την υπεράσπισή του. Στο σπίτι του 52χρονου, εκτός από τα χάπια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Δεν είναι η πρώτη φορά που το φως της δημοσιότητας απασχολεί υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνιστή εκπρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Ζητώ ταπεινά συγνώμη για τους παιδεραστές παπάδες. Πρόκειται για ένδειξη του διαβόλου, θα είμαστε αυστηρότατοι», ήταν τα λόγια του πάπα Φραγκίσκου στον πρόλογο του βιβλίου «Πάτερ, σας συγχωρώ», που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία. Ο συγγραφέας Ντανιέλ Πιτέ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ιερέα κατά την παιδική του ηλικία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ιταλού δημοσιογράφου και συγγραφέα Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, στο βιβλίο του με τίτλο «Ακολασία», τις τελευταίες δύο δεκαετίες περισσότεροι από 200 Ιταλοί ιερείς διερευνήθηκαν ή και καταδικάστηκαν για παιδεραστία, ενώ τη διετία 2013-2015 στο Βατικανό έφθασαν πάνω από 1.200 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς.

Ιδιαίτερο σάλο είχε προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι στο χρονικό διάστημα 1950-2002 4.400 καθολικοί ιερείς είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση 11.000 παιδιών. Μεγάλο ήταν το σκάνδαλο και στην Ιρλανδία, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Καθολική Εκκλησία προστάτευε τους ιερείς που είχαν διαπράξει σεξουαλικό έγκλημα κατά παιδιών για πολλές δεκαετίες.

Την ίδια ώρα, σε έρευνα επιτροπής στην Αυστραλία, το 7% των ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας για την περίοδο 1950-2010 έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Μέλος της Επιτροπής είχε δηλώσει ότι «οι κατηγορίες δεν οδηγούσαν σε διεξαγωγή έρευνας. Οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες έπαιρναν μετάθεση».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Φόβοι για κατάρρευση του κεκλιμένου πύργου της Μπολόνια – Σχέδιο διάσωσης ύψους 4 εκατ. ευρώ

Ένας μεσαιωνικός πύργος στην ιταλική πόλη της Μπολόνια, σφραγίστηκε λόγω φόβων ότι μπορεί να καταρρεύσει.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο: Πότε θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους – Τι λέει η Κεραμέως

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές - αρκεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Πήλιο: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου σε κυνήγι

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας 35χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνων στο Πήλιο. Σύμφωνα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023