Κόσμος

Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους στην Αυστρία, για 20 μέρες -Η 1η χώρα στη Δ. Ευρώπη που κάνει το βήμα

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

Έτσι, η Αυστρία θα γίνει από τη Δευτέρα η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που θα επιβάλει εκ νέου ένα ολικό lockdown για την Covid-19 αυτό το φθινόπωρο, ώστε να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, η αυστριακή κυβέρνηση θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από την 1η Φεβρουαρίου.

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά 10 ημέρες και το πολύ 20 ημέρες, δήλωσε ο συντηρητικός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού θα εισαχθεί την 1η Φεβρουαρίου, αφού παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις ενημερωτικές εκστρατείες, δεν ήταν αρκετός ο αριθμός εκείνων που προσήλθαν για να κάνουν το εμβόλιο. «Δεν θέλουμε πέμπτο κύμα, έκτο και έβδομο», είπε ο Σάλενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας σκληρό βήμα το lockdown. «Πονάει πολύ», πρόσθεσε, στρέφοντας -χωρίς να το κατονομάσει- τα πυρά του στο ακροδεξιό κόμμα FPÖ, η κριτική του οποίου κατά των εμβολίων συνιστά ουσιαστικά «επίθεση στο σύστημα υγείας μας».

Κατά τη διάρκεια του lockdown όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από φαρμακεία και μαγαζιά με είδη πρώτης ανάγκης, όπως κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία. Επίσης, επανέρχεται η τηλεργασία, καθώς οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι θα κλείσουν.

Όπως είπε ο Αυστριακός καγκελάριος, το lockdown θα επαναξιολογηθεί μετά από δέκα ημέρες και το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου θα αρθεί για τους εμβολιασμένους και όσους ανέρρωσαν από την Covid-19.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το