Τοπικά

Κάθειρξη 10 χρόνων για παιδική πορνογραφία επέβαλε το Κακουργιοδικείο Βόλου σε 55χρονο “Θ”

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

Την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου σε έναν 55χρονο Τρικαλινό, πρώην τραπεζοϋπάλληλο, κρίνοντάς τον ένοχο για πορνογραφία ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, η δε παραγωγή του πορνογραφικού υλικού, συνδεόταν με την χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν ομόφωνη, ενώ στον καταδικασθέντα επιβλήθηκαν ακόμη αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια. Δήμευση των κατασχεθέντος υλικού παιδικής πορνογραφίας και η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ, ενώ το Δικαστήριο έκρινε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή της ποινής της δεκαετούς κάθειρξης και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.
Ο 55χρονος Τρικαλινός, που είναι άγαμος και κρατείται εδώ και δέκα μήνες στις φυλακές της πόλης του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, οπότε και εργαζόταν σε τράπεζα των Τρικάλων, βρέθηκε να κατέχει εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, τα οποία φέρεται να διένειμε μέσω του διαδικτύου, ενώ φέρεται να παρείχε σε άλλους χρήστες του διαδικτύου περισσότερες από 39 φωτογραφίες και βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Στην απολογία του ο καταδικασθείς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι επισκεπτόταν σάιτ παιδικής πορνογραφίας, αλλά δεν είχε παράγει, ούτε διακινήσει πορνογραφικό υλικό.
Την αποκάλυψη του 55χρονου Τρικαλινού είχε κάνει το FBI, που είχε αποστείλει το 2009 σχετικό σήμα για τη δράση του στις ελληνικές αστυνομικές αρχές. Τότε είχε διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του 55χρονου και στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, χωρίς να βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Ωστόσο το FBI έστειλε και δεύτερο σήμα για συνέχιση της δράσης του, αν και ο Τρικαλινός είχε ήδη διαμονή στην Αθήνα, σε άγνωστη διεύθυνση. Τελικά είχε συλληφθεί, ύστερα από την έκδοση σχετικού εντάλματος στην Πάτρα, το 2014. Πράκτορας του FBI είχε εισέλθει στον διαδικτυακό τόπο με το υλικό παιδικής πορνογραφίας και είχε συνδιαλλαχθεί μαζί του, στήνοντάς του παγίδα, στην οποία και έπεσε.
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, οδηγήθηκε πάλι στις φυλακές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το