Τοπικά

Καθημερινό δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος για την ΑΣΠΑΙΤΕ “Θ”

aspaite

Πολλοί ήταν φέτος οι σπουδαστές από τη Λάρισα που φοίτησαν στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου που σχετίζεται με την απόκτηση της παιδαγωγικής κατάρτισης, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη δημόσια εκπαίδευση.
Η 27χρονη Κωνσταντίνα Αντωνίου ερχόταν καθημερινά από τη Λάρισα στον Βόλο και ειδικότερα στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Για την ίδια ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς το πρωί εργαζόταν σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στη Λάρισα και το απόγευμα βρισκόταν στην πόλη μας για τη φοίτησή της στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου.
Απόφοιτη του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη συνέχεια στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, στον κλάδο της μοριακής γενετικής, η ίδια έθεσε νέους στόχους που συνδυάζονταν με την απόκτηση της πιστοποίησης της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου.
Και την περασμένη Τρίτη το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα έλαβε το πτυχίο παρουσία και των γονέων της. Πατέρας της είναι ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση απονομής των πτυχίων μη κρύβοντας τη χαρά του.
«Στόχος μου είναι να μπορέσω να διδάξω στην επαγγελματική εκπαίδευση και σε κάποιο σχολείο της Ελλάδας. Έχω κάνει τα χαρτιά μου για αναπληρώτρια και μέσα από την απόκτηση του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου ελπίζω να τα καταφέρω» τόνισε η 27χρονη, η οποία διαθέτει ήδη εργασιακή εμπειρία, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται σε ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο.
«Με την παρούσα κατάσταση τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα για τους αποφοίτους ιατρικών εργαστηρίων. Ας ελπίσουμε να ανοίξουν κάποιες θέσεις εργασίας με προκηρύξεις στα Νοσοκομεία» υπογράμμισε η Κωνσταντίνα Αντωνίου προσθέτοντας πως «καθημερινά ερχόμουν στον Βόλο. Υπήρχε ταλαιπωρία στη διαδρομή, αλλά οι ώρες διδασκαλίες ήταν ευχάριστες και λάβαμε πολύ σημαντικές γνώσεις κάνοντας βέβαια και πρακτική άσκηση σε σχολεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το