Τοπικά

Καθημερινές οι ζημιές σε απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου

Καθημερινές είναι οι προσκλήσεις υποβολής προσφορών που αναρτά στη «Διαύγεια» το Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου, για την επισκευή απορριμματοφόρων, σαρώθρων και ημιφορτηγών ανοιχτού τύπου, λόγω ζημιών από την παλαιότητα και την καθημερινή χρήση. Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων Γ. Τόρης ανέφερε πως «έχει αρχίσει τη διερεύνηση να εξασφαλιστούν μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων πιστώσεις για την αντικατάσταση των γηρασμένων οχημάτων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου».

Οι βλάβες στα παλιά απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου είναι οι πιο συχνές, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας μέχρι την προμήθεια των ανταλλακτικών και την αποκατάστασή τους.
«Γνωρίζουμε ότι ένα ποσοστό των απορριμματοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε χρήση πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά συχνές οι ζημιές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόρης.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα απορριμματοφόρα. Πάντως, το κόστος επισκευής στα απορριμματοφόρα και τα οχήματα παλιάς τεχνολογίας είναι μικρότερο απ’ ό,τι στα νέας, καθώς τα καινούρια ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουν, είναι πολύ ακριβότερα».
Ο κ. Τόρης επισήμανε ότι «έχει αρχίσει η διαδικασία από την πλευρά του για την εξασφάλιση κονδυλίων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να αντικατασταθούν τα παλιά απορριμματοφόρα. Δεν βιαζόμαστε, ούτε θα αγοράσουμε μεταχειρισμένα, καθώς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που θα προκύψουν» συμπλήρωσε.
Να αναφερθεί ότι πέρυσι τον Ιανουάριο ο Δήμος Βόλου είχε προχωρήσει σε προμήθεια 41 οχημάτων και εργαλείων, με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), για να ενισχυθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το