Τοπικά

Καθήκοντα ανέλαβαν 20 μόνιμα μέλη ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περίπου 20 μόνιμα μέλη ΔΕΠ έχουν προσληφθεί το τελευταίο δίμηνο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ σε εξέλιξη είναι και άλλες προκηρύξεις. Μάλιστα στη τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου πραγματοποιήθηκε η κατανομή άλλων 18 θέσεων καθηγητών σε Τμήματα.
Εν μέσω πανδημίας το Πανεπιστήμιο ενισχύεται με μόνιμο διδακτικό προσωπικό για να καλυφθούν οι κενές θέσεις κυρίως στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που δημιουργήθηκαν μετά την κατάργηση των ΤΕΙ.

Σήμερα στον Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου αναμένεται να ορκιστούν τρεις μόνιμοι καθηγητές. «Με χαρά θα υποδεχθούμε τους νέους συναδέλφους για να τους ορκίσουμε. Μάλιστα επιλέγουμε αίθουσα στον Θόλο του Παπαστράτου με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, προκειμένου να περιορίσουμε το ενδεχόμενο διασποράς του ιού σε όλο το συγκρότημα» ανέφερε ο αντιπρύτανης διοικητικών θεμάτων κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος ο οποίος θα κάνει την ορκωμοσία.

«Το τελευταίο δίμηνο έχουν ορκιστεί τουλάχιστον 20 νέα μόνιμα μέλη ΔΕΠ με στόχο την ενίσχυση κυρίως των τμημάτων που μετεξελίχθηκαν από ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά τμήματα» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε πως «στόχος είναι αυτά τα νέα τμήματα να γίνουν αυτόνομα, δηλαδή να αποκτήσουν τουλάχιστον οκτώ μόνιμα μέλη ΔΕΠ. Είναι ενθαρρυντικό πως μετά από αρκετά χρόνια που δεν γίνονταν προσλήψεις, πλέον έχουμε συνεχείς προσλήψεις, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις που «τρέχουν».

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον των επιστημόνων να καταλάβουν μόνιμες θέσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απάντησε με νόημα πως «το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Σε μια θέση που προέδρευα τη διαδικασία για πρόσληψη μόνιμου καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος είχαμε δώδεκα υποψήφιους, ενώ υπάρχουν και άλλες θέσεις σε άλλα Τμήματα για τις οποίες έχουν ενδιαφερθεί και 20 επιστήμονες. Επίσης σημαντικό να αναφέρουμε πως πρόκειται για νέους επιστήμονες με γερά βιογραφικά, πολύ καλές σπουδές που ενισχύει και το ακαδημαϊκό επίπεδο του Ιδρύματος. Μάλιστα είναι νέοι σε ηλικία, ακόμη και 30άρηδες που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Το αξιοσημείωτο είναι πως πλέον έχει αναστραφεί η τάση και αρκετοί νέοι επιστήμονες ενδιαφέρονται να γυρίσουν ξανά στην Ελλάδα και να εργαστούν ως καθηγητές σε ΑΕΙ.
Χαρακτηριστικά, όπως επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος «μεταξύ των ενδιαφερομένων επιστημόνων, αρκετοί ζουν στο εξωτερικό, είναι Έλληνες που ήδη εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Η τάση φαίνεται πως αλλάζει, καθώς και το κόστος ζωής στο εξωτερικό, όπως στη Μεγάλη Βρετανία, είναι μεγάλο, ίσως και τριπλάσιο από την Ελλάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το