Ελλάδα

Καθιερώνονται προσφορές από τα εμπορικά όλο τον χρόνο

προσφορές

Προσφορές στα εμπορικά καταστήματα όλο τον χρόνο καθιερώνονται με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ προετοιμάζεται με νόμο και η ελεύθερη κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπέγραψε την απόφαση που αφορά στον «Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία των Καταναλωτών κατά τις Προσφορές, τις Εκπτώσεις και τις Προωθητικές Ενέργειες» και η οποία τίθεται σε εφαρμογή με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.
Ο υφυπουργός παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους το περιεχόμενο της απόφασης, τονίζοντας ότι οι προσφορές θα γίνονται ελεύθερα, όλο τον χρόνο, ενώ οι τέσσερις εκπτωτικές περίοδοι διατηρούνται όπως έχουν (μία τον χειμώνα, μία το καλοκαίρι και από μία στα πρώτα δεκαήμερα του Νοεμβρίου και του Μαΐου, αντίστοιχα). Ο ίδιος εκτιμά πως με τα νέα δεδομένα οι τιμές θα υποχωρήσουν κατά 15% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.
Σε σχέση με τις προσφορές αποσαφηνίζεται ότι αυτές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 50% των εμπορευμάτων μιας επιχείρησης, ενώ με την απόφαση διευκρινίζονται και οι ορισμοί των καταστημάτων STOCK και OUTLET.
Σε ό,τι αφορά τις Κυριακές, ο κ. Γιακουμάτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την τελική απόφαση του ΣτΕ, ενώ στην περίπτωση που αυτή θα είναι αρνητική σημείωσε πως θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάζει τις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα.

Πηγή: www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το