Αθλητισμός

Κάθετα αντίθετη στη διακοπή της Φούτμπολ Λιγκ η Νίκη

Κάθετα αντίθετη στη διακοπή της Φούτμπολ Λιγκ εμφανίζεται η Νίκη, εφόσον παραμένει…. μετέωρη η φημολογούμενη αναδιάρθρωση. Την ανάγκη της συμμετοχής σ’ ένα βιώσιμο πρωτάθλημα επανέλαβε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της βολιώτικης ΠΑΕ Κώστας Καραγεωργόπουλος.
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM 89.5 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Κώστας Καραγεωργόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Νίκη ξεκαθάρισε τη στάση της ομάδας για την περιβόητη αναδιάρθρωση, αλλά και τους λόγους για τους οποίους την υποστηρίζουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι «κυανόλευκοι» είναι κάθετα αντίθετοι στη διακοπή του πρωταθλήματος και στην επικύρωση της βαθμολογίας, εφόσον ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το αν θα γίνει αναδιάρθρωση ή όχι.

Αναλυτικά ο Κώστας Καραγεωργόπουλος μίλησε για τα εξής θέματα:
Για το αν η Νίκη επιθυμεί να αγωνιστεί: «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι κάθε στιγμή να παίξουμε, αν ξεκινήσει πάλι η Φούτμπολ Λιγκ και μάλιστα το υποστηρίζουμε αυτό. Δεν ήταν πρόταση της Νίκης να διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά φυσικά πηγαίνουμε βάσει της πλειοψηφίας και του συμβουλίου.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη διακοπή του πρωταθλήματος και της επικύρωσης της βαθμολογίας, εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή στην προκήρυξη και δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση αναδιάρθρωσης από τώρα. Μπορεί να διακοπεί το πρωτάθλημα και να μη γίνει καμία αναδιάρθρωση. Αυτό δεν συνάδει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει, ενώ έχουμε και άλλες δύο κατηγορίες. Σ’ ένα συμβούλιο υπάρχουν πάρα πολλοί συμμετέχοντες, πάντα συμβαδίζουμε με την πλειοψηφία, αλλά δεν είναι αυτή δική μας πρόταση, εφόσον δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο όσον αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Εμείς είχαμε πει ότι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Θα το θέλαμε, γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να βγάλει κάπου όλη αυτή η ιστορία».

Για το ότι η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει με την επικύρωση της βαθμολογίας: «Ναι, να γίνει μετά την επικύρωση της βαθμολογίας. Εμείς συμφωνούμε αλλά είμαστε κάθετα αντίθετα να διακοπεί αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα και επικύρωση της βαθμολογίας, χωρίς να ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Δηλαδή δεν πρέπει να έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο αναδιάρθρωσης για να ξέρουμε ποιοι θα ανέβουν, ποιοι θα πέσουν κλπ; Πώς διακόπτουμε το πρωτάθλημα έτσι; Γινόμαστε έρμαιο όλων των υπολοίπων. Είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή η διαδικασία».
Για την πρόταση να μην πέσει κανείς από τη Σούπερ Λιγκ 2: «Ναι, αλλά εκτός από τις ομάδες που έκαναν αγώνα για να παραμείνουν, θα πρέπει να κοιτάξουμε και τις ομάδες που προσπαθούσαν να ανέβουν. Η δική μας ομάδα βρισκόταν σε καλή αγωνιστική φόρμα πριν διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού και δεν έχουμε ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό. Μία ακούμε για τέσσερις, μία για έξι, μία για οκτώ. Πώς μπορούμε εμείς να συμφωνήσουμε στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και στην επικύρωση της βαθμολογίας αν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει; Γιατί να μη διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας; Εμείς είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του να αγωνιστούμε ή του να μην αγωνιστούμε αν επικυρωθεί η βαθμολογία και υπάρχει ξεκάθαρη αλλαγή στην προκήρυξη. Αν γίνει έτσι, τότε είμαστε υπέρ».

Για τη θέση της Νίκης: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν μας ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Εμείς πρεσβεύουμε και υπηρετούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε μια αναδιάρθρωση κατηγοριών, η οποία θα διασφαλίζει οικονομική βιωσιμότητα για όλες τις επαγγελματικές ομάδες που θα συμμετέχουν και επίσης θέλουμε οπωσδήποτε ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία όπου θα υπάρξει κίνδυνος σε δύο, τρεις ή τέσσερις μήνες κάποιες ομάδες να βαρέσουν… κανόνι ή να γίνουν «σάκος του μποξ» αγωνιστικά και σε μια αγωνιστική περίοδο να υποβιβαστούν χωρίς να πάρουν βαθμό. Επιθυμούμε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διαμορφωθούν, να εξασφαλίζουν στις ομάδες οικονομική βιωσιμότητα και να υπάρχει ανταγωνιστικό προϊόν, το οποίο λείπει γενικότερα από το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια. Πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό».
Για το αν οι αποφάσεις είναι ειλημμένες ή υπάρχει περιθώριο συζήτησης για σέντρα στη Φούτμπολ Λιγκ: «Όπως καταλαβαίνετε, οι συζητήσεις είναι «ζωντανές» και δεν έχουν σταματήσει. Περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2 για να δούμε κι εμείς από την πλευρά μας τι θα κάνουμε. Σίγουρα τον τελευταίο λόγο έχει η ΕΠΟ, η οποία αν μας καλέσει να αγωνιστούμε, εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν «κατεβαίνουμε». Εμείς ως Νίκη έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και 20-25 μέρες ότι είμαστε για παν ενδεχόμενο. Ακόμη και αύριο να μας πουν ότι αρχίζουν οι προπονήσεις, η ομάδα μας είναι έτοιμοι να ξεκινήσει».

Για τον Απόλλωνα Πόντου και την Κέρκυρα που ελπίζουν σε παραμονή παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Αυτά είναι τα περίεργα της υπόθεσης. Δεν μπορώ να φέρω προσωπική εκτίμηση για άλλη ομάδα. Αν είναι σε θέση η Κέρκυρα και ο Απόλλων μέσα στο καλοκαίρι να δηλώσουν μετοχικό κεφάλαιο και να κατέβουν στο πρωτάθλημα, τι να πω; Θέλω να δω την εξέλιξη με αυτές τις ομάδες στο άμεσο μέλλον. Βάσει της εικόνας που έδειξαν τον τελευταίο χρόνο ίσως να μην είναι εφικτό να κατέβουν».
Για την απόφαση περί διακοπής της Φούτμπολ Λιγκ: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως από την πλευρά της Football League στο τελευταίο συμβούλιο που έγινε, ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία και απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα και τον τελευταίο λόγο τον έχει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει περίπτωση εφόσον οι ομάδες λένε δεν θα παίξουμε, να μην παίξουμε δεδομένα. Αν η ΕΠΟ βγει αύριο και πει «παίζετε» πρέπει να παίξουμε».
Για το ποιες ομάδες μπορούν να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό: «Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο καταλαβαίνω, αλλά από τη δική μας πλευρά τονίζω πως η Νίκη είναι έτοιμη».

Για τις ομάδες που ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ 2: «Δεν πρέπει να φροντίζουμε μόνο για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, αλλά και για τις ομάδες που επιδιώκουν να ανέβουν κατηγορία. Δική μας άποψη ήταν να ανέβουν έξι ομάδες. Μαζί με τις ομάδες που θα ανέβουν (σ.σ. Τρίκαλα, Ιωνικός), να ανέβουμε κι εμείς (σ.σ. Νίκη), η Καβάλα και οι υπόλοιπες της εξάδας (σ.σ. Διαγόρας και ΟΦ Ιεράπετρας).
Βέβαια στην τελευταία συνεδρίαση προτείναμε να ανέβουν οκτώ. Φυσικά και η Βέροια και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι δύο ιστορικές ομάδες που θα θέλαμε να είναι κι αυτές σε παραπάνω κατηγορία.
Είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης με πολύ αυστηρά κριτήρια, όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες. Πρέπει να υπάρχουν διαπιστευτήρια σχετικά με το μετοχικό κεφάλαιο, σχετικά με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός, σχετικά με παλιές οφειλές. Το θέλουμε γιατί αλλιώς δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Μπορεί σε τρεις-τέσσερις μήνες να «σκάσουν» πράγματα που θα είναι πάρα πολύ δυσάρεστα και να δούμε ομάδες να αποχωρούν. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε ομάδες δυνατές».

Για το αν υπάρχουν ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα: «Ούτε έχουμε ενημέρωση ούτε και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ για να πω την αλήθεια. Δεν κοιτάμε τις άλλες ομάδες και τις επιδιώξεις που έχουνε. Υπηρετούμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Έχουμε κάποιες επιδιώξεις και έχουμε φροντίσει για παν ενδεχόμενο σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, από κει και πέρα είμαστε έτοιμοι για όλα. Είτε παίξουμε, είτε όχι, είμαστε έτοιμοι. Είτε σε αγωνιστικό χώρο είτε σε κάποια συνεδρίαση ή δικαστήριο. Μπορούμε να παίξουμε μπάλα παντού. Δεν έχω καθόλου εικόνα από τις άλλες ομάδες. Η πλειοψηφία των ομάδων ήταν υπέρ της διακοπής, είτε επειδή ήταν ανέτοιμες, είτε για άλλο λόγο. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα».
Για το αν θα μείνει ο Στάικος Βεργέτης: «Δουλεύουμε πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες και θα δουλέψουμε πολύ τον μήνα Ιούνιο, προκειμένου αυτό το πράγμα να έχει και συνέχεια. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή του στην ομάδα. Είναι δεδομένο. Νομίζω πως έχουμε επανδρώσει το κομμάτι γύρω από το αγωνιστικό πάρα πολύ καλά με ανθρώπους που είναι γηγενής και ποδοσφαιράνθρωποι».

Για το τι εύχονται στη Νίκη: «Ευχή δική μας είναι είτε αγωνιστούμε στη Σούπερ Λιγκ 2, είτε παραμείνουμε στη Φούτμπολ Λιγκ, να υπάρχει ένα πιο υγιές ποδόσφαιρο και πιο θεαματικό, με ομάδες δυνατές, στιβαρές, οικονομικά κι αγωνιστικά για να πάμε το άθλημα λίγο πιο μπροστά. Αυτό θέλουμε να δούμε. Η Νίκη ήταν σύμφωνη σε αυτό το πλαίσιο και στους δύο ομίλους ήταν σύμφωνη. Αρκεί όμως κάποιος να μας εξασφάλιζε ότι θα υπάρχει ανταγωνιστικό προϊόν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το