Τοπικά

Κάθειρξη 6 ετών για τον θάνατο 68χρονου από την Πάλτση

Κατηγορούνταν ότι είχε χτυπήσει και είχε τραυματίσει σοβαρά τον 68χρονο πατριό του στην Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, ένας 32χρονος σήμερα υπήκοος Ουκρανίας και χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη θανατηφόρα βλάβη.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών μελών του τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Οι τρεις μειοψηφούντες ένορκοι θεώρησαν ότι έπρεπε η κατηγορία να μετατραπεί σε μη σκοπούμενη βαριά θανατηφόρα βλάβη. Επίσης το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου κατά πλειοψηφία 4-3. Ο 32χρονος Ουκρανός κατηγορούνταν ότι στις 5 Αυγούστου του 2018 είχε τραυματίσει σοβαρά τον 68χρονο πατριό του, μετά από καβγά για την απόλυσή του από την ταβέρνα, όπου εργαζόταν. Ο πατριός του τον είχε κατηγορήσει, πως τον είχε σπρώξει πάνω σε πόρτα στην ταβέρνα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα πλευρά, ενώ μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Ο 68χρονος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο και είχε λάβει εξιτήριο, ωστόσο, πέντε ημέρες μετά την έξοδό του και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου, είχε αποβιώσει, εξαιτίας αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, που φέρεται να είχε υποστεί.

Ο 32χρονος είχε αρνηθεί πως ήθελε να τραυματίσει τον πατριό του, αλλά είχε αποδώσει στην απολογία του, σε ατύχημα το χτύπημα. Όπως είχε υποστηρίξει, είχε σπρώξει την πόρτα, για να πάρει τα πράγματά του και εκείνος που ήταν από πίσω, χτύπησε. Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί εγγυοδοσία 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, μέχρι τη δίκη του, που έγινε χθες, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου επισήμανε ότι δεν υπήρχε αιτιώδη συνάφεια ανάμεσα στον θάνατο του 68χρονου και στη σωματική βλάβη, αφού ο πατριός του είχε εξέλθει από το νοσοκομείο και είχε αποθεραπευτεί, σύμφωνα και με τις ιατρικές γνωματεύσεις από τα τραύματά του. Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας δεν υπήρχε, ενώ μάρτυρες φέρεται να κατέθεσαν ότι ο εκλιπών είχε πει πως δεν τον είχε χτυπήσει ο ψυχογιός του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το