Τοπικά

Κάθειρξη 6,5 ετών σε 30χρονο Βολιώτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Ποινή κάθειρξης 6,5 χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν 30χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και σύσταση συμμορίας.
Η υπόθεση αφορούσε ληστεία που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011 στη Ν. Ιωνία Βόλου, με θύμα έναν άνδρα, που είχε εκταμιεύσει από το υποκατάστημα της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Τράπεζας του Βόλου το ποσό των 20.000 ευρώ. Δύο άνδρες, πιθανότατα αλλοδαποί, φέρεται να τον είχαν πλησιάσει, γύρω στις 2 μ.μ. έξω από το σπίτι του, φορώντας κουκούλες και τον είχαν χτυπήσει, ενώ τον είχαν απειλήσει και με πιστόλι και του είχαν αφαιρέσει το ποσό των 20.000 ευρώ, που μόλις είχε εκταμιεύσει από την Τράπεζα. Ο καταδικασθείς κατηγορούταν για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και σύσταση συμμορίας.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνταν ένας πρώην υπάλληλος της τράπεζας και ένας ακόμη Αθηναίος 43 και 45 χρόνων αντίστοιχα, ως συνεργοί του καταδικασθέντα, οι οποίοι ωστόσο κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθούν αθώοι ο καταδικασθείς και ο 45χρονος και να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 30χρονο ελαφρυντικά, καθώς φέρεται να επέστρεψε το ποσό των 20.000 ευρώ, ωστόσο οι δράστες της ληστείας δεν είχαν συλληφθεί.
Η υπόθεση συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ύστερα από αναβολές, ενώ και οι τρεις κατηγορούμενοι, τόσο ο καταδικασθείς που εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου, όσο και οι αθωωθέντες, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες και δήλωσαν ότι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών
Ποινή κάθειρξης έξι χρόνων επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έναν 35χρονο Αλβανό υπήκοο, που διαμένει στον Βόλο, τον οποίο έκρινε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα δύο κιλών χασίς και 35 γραμμαρίων κοκαΐνη. Ο 35χρονος είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο στα διόδια Μοσχοχωρίου, με το ΙΧ του καθ’ οδόν προς Βόλο και μέχρι χθες ήταν προφυλακισμένος. Η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 35χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Ο καταδικασθείς παραδέχθηκε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά, για λογαριασμό άλλου όμως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το