Τοπικά

Κάθειρξη 20 ετών σε φυγόδικο για μαχαιρώματα στις Πινακάτες

Κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, είναι φυγόδικος και χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών…

Η υπόθεση αναφερόταν σε μαχαιρώματα σε βάρος τριών μελών μιας οικογένειας, στις Πινακάτες Πηλίου, το Σάββατο 30 Ιουνίου του 2012 από 38χρονο Αλβανό υπήκοο. Πρόκειται για σπάνια στα δικαστικά χρονικά υπόθεση, καθώς ο κατηγορούμενος φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι φυγόδικος, πλέον φυγόποινος και τον εκπροσώπησε στο Κακουργιοδικείο ο συνήγορος υπεράσπισης από την Αθήνα Γ. Σταμάτης. Παράλληλα το δικαστήριο όρισε συνήγορο υπεράσπισης και τον δικηγόρο Λάρισας Κων. Καραμπάτσα. Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έφεση αποφάσισε το δικαστήριο να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο δράστης τελούσε σε καθεστώς άμυνας και ήταν υπό την επήρεια μέθης, αιτιάσεις που απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι τρεις παθόντες.
Πλέον θα ζητηθεί η έκδοση του καταδικασθέντα από τη χώρα στην οποία βρίσκεται (μάλλον στην πατρίδα του την Αλβανία), ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του. Ο 38χρονος κατηγορούνταν ότι στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουνίου του 2012 μαχαίρωσε έναν πατέρα και την κόρη του, ενώ τραυμάτισε και τον γιο της οικογένειας, στις Πινακάτες. Στο χωριό γινόταν οικογενειακό γλέντι, λόγω της γιορτής του 60χρονου πατέρα, καθώς ήταν του Αγίου Αποστόλου. Την ώρα εκείνη πέρασε ο 38χρονος αλλοδαπός και προκάλεσε ηχορύπανση με το δίκυκλό του, με αποτέλεσμα ο εορτάζων να βγει στον δρόμο, για να του κάνει παρατήρηση. Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα, παρέα με έναν 34χρονο, επίσης Αλβανό, κρατώντας μαχαίρι. Ακολούθησε λογομαχία με τον 60χρονο, ενώ κάποια στιγμή ο δράστης τον μαχαίρωσε δεξιά στην κοιλιά. Η 33χρονη κόρη του 60χρονου προσπάθησε να αποτρέψει τον δράστη, με αποτέλεσμα να δεχτεί κι αυτή μαχαιριές στην κοιλιά, ενώ ο 34χρονος γιος του 60χρονου μπήκε ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και αυτός ελαφρά, ενώ κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη. Οι δύο Αλβανοί διέφυγαν, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθη ο 34χρονος συνεργός του δράστη, που ήταν γαμπρός του. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου, ενώ ο 38χρονος διέφυγε. Ο 34χρονος συνεργός του, γαμπρός του Αλβανού, είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό, ποινή την οποία και έχει εκτίσει και έχει αποφυλακιστεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το