Τοπικά

Κάθειρξη 19 ετών σε Βολιώτη για ασέλγεια σε ανήλικο

Ομόφωνα χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών σε έναν 73χρονο συνταξιούχο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 14 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Μάλιστα η ποινή επιβλήθηκε χωρίς ελαφρυντικά, με ψήφους 5 έναντι 2, ενώ του καταδικασθέντα του στερούνται τα πολιτικά δικαιώματα για πέντε έτη και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 73χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ειδικότερα η απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν δέκα χρόνια κάθειρξη για κάθε ένα από τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια, που ο 73χρονος κατηγορούταν ότι είχε ασελγήσει και κατά συγχώνευση 10 χρόνια, συν τρία, συν τρία, συν τρία, σύνολο 19 χρόνια κάθειρξη. Ο πρόεδρος του ΜΟΔ και δύο ένορκοι μειοψήφησαν, προτείνοντας συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και ειδικότερα 10 χρόνια συν 2, συν 2, συν 2 για κάθε ανήλικο. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να του επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών και κατά συγχώνευση 10 χρόνια συν τέσσερα, συν τέσσερα, συν τέσσερα.
Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, δικηγόρος Βόλου Αθ. Χαρμάνης στην αγόρευσή του ζήτησε να προστατευτεί η κοινωνία από τους ανιάτως πάσχοντες από παιδεραστία.
Ο 73χρονος κατηγορούταν ότι το καλοκαίρι του 2013, προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τότε, τα οποία φέρεται να έπαιρνε μαζί του για μπάνιο, μαζί με τα εγγόνια του. Τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια διέμεναν τους καλοκαιρινούς μήνες δίπλα στο σπίτι του κατηγορουμένου, σε παραλιακή περιοχή του Παγασητικού. Τα κορίτσια ήταν τότε ηλικίας 8, 9, 10 και 12 ετών και είναι ξαδέλφια (παιδιά δύο αδερφών). Τα παιδιά φέρεται να μαρτύρησαν τι συνέβαινε στους γονείς τους, οι οποίοι και προχώρησαν στην κατάθεση μηνύσεων κατά του 73χρονου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του καταδικασθέντα αρνήθηκαν τις κατηγορίες εις βάρος του 73χρονου και επανέλαβαν χθες στις αγορεύσεις τους, ότι τα κίνητρα των μηνύσεων που υποβλήθηκαν στον συνταξιούχο, ήταν οικονομικά, καθώς αυτές κατατέθηκαν μετά τη γνωστοποίηση τραπεζικού λογαριασμού ύψους 250.000 ευρώ και κληρονομιάς ενός ακινήτου (μονοκατοικία), όπου είναι συνδικαιούχος η σύζυγός του. Ο κληροδότης, που έφυγε από τη ζωή, ήταν θείος της συζύγου του κατηγορουμένου.
Επικουρικά οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του 73χρονου ισχυρίστηκαν ότι κακώς εισήχθη η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο, καθώς οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν ο συνταξιούχος, δεν ήταν κακουργηματικής μορφής και έπρεπε η κατηγορία να μεταβληθεί σε πλημμεληματικής μορφής, ως προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οπότε έπρεπε να εισαχθεί στο Πλημμελειοδικείο. Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης δεν έγινε αποδεκτός από το Δικαστήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το