Τοπικά

Κάθε δεύτερη… Κυριακή χωρίς ρεύμα στη Σούρπη

Πολύωρη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε προχθές από τις 8.30 π.μ. στη Σούρπη Αλμυρού, χωρίς να είναι προγραμματισμένη και χωρίς από το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα να μπορούν να δώσουν απαντήσεις για το αν υπάρχει βλάβη και πότε θα αποκατασταθεί. Το περίεργο στην υπόθεση είναι, σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, ότι οι διακοπές ρεύματος είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο στη Σούρπη, αφού σημειώνονται κάθε δεύτερη Κυριακή απροειδοποίητα.

Όπως ανέφεραν, «έχουν επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά σαφή απάντηση για το πρόβλημα που υπάρχει, δεν έχουν λάβει. Είναι περίεργο, καθώς εδώ και πολύ καιρό οι διακοπές ρεύματος στο χωριό μας τις Κυριακές, επαναλαμβάνονται με συχνότητα δύο ή τριών εβδομάδων. Ρωτάμε να μάθουμε τι συμβαίνει, αλλά κανείς αρμόδιος δεν δίνει απαντήσεις. Έχουμε κουραστεί και αγανακτήσει από την αδιαφορία του ΔΕΔΔΗΕ να δώσει οριστική λύση στο όποιο πρόβλημα υπάρχει. Είναι αδιανόητο το 2021 να μην μπορείς να προγραμματίσεις την ημέρα σου λόγω ανεξήγητων διακοπών ρεύματος» ανέφεραν κάτοικοι της Σούρπης στη «Θ».
Όπως προαναφέρθηκε, προχθές από τις 8.30 π.μ. σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο χωριό χωρίς να είναι προγραμματισμένη, σύμφωνα και με την ενημέρωση των υπαλλήλων του τηλεφωνικού κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ (11500) στην Αθήνα, που απαντούσαν στις συνεχείς και απεγνωσμένες κλήσεις των κατοίκων. «Καταρχήν μιλάς με έναν άνθρωπο για να δηλώσεις το πρόβλημα που έχεις και θέλεις πέντε λεπτά της ώρας για να συνεννοηθείς πού βρίσκεται η Σούρπη» ανέφερε κάτοικος της περιοχής και προσέθεσε: «Η ενημέρωση που είχαμε, ήταν πως έχει δηλωθεί και από άλλους η διακοπή ρεύματος και έχει ειδοποιηθεί συνεργείο για να επιληφθεί. Ούτε αν υπάρχει βλάβη ούτε πότε θα αποκατασταθεί δεν μπορούσαν να μας πουν. Πρόκειται για απαράδεκτες καταστάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται παροχή οξυγόνου και αναγκάστηκαν να βάλουν γεννήτρια στα σπίτια τους. Ούτε να πλυθούμε και να μαγειρέψουμε δεν μπορούμε Κυριακάτικα» προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Να αναφερθεί ότι οι διακοπές ρεύματος στη Σούρπη ορισμένες φορές αφορούν ολόκληρο το χωριό, ενώ κάποιες άλλες τμήματα του χωριού, ενώ εκτός από Κυριακές σημειώνονται και καθημερινές. Πάντως, χθες, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο πριν τη 1 μ.μ., χωρίς κανείς να γνωρίζει πού οφείλονταν η πολύωρη διακοπή ρεύματος, αφού επίσημα από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν προγραμματισμένη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το