Τοπικά

Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων στον Βόλο

Σ12 Φ4

Στον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων από ξερά χόρτα, απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα προχωρούν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Στην περίπτωση κατά την οποία οι ιδιοκτήτες είναι καταγεγραμμένοι ειδοποιούνται εγγράφως από την αρμόδια Υπηρεσία, ενώ για τα οικόπεδα αγνώστου ιδιοκτησίας απαιτείται εισαγγελική εντολή προκειμένου να παρέμβουν τα συνεργεία. Οι παρεμβάσεις γίνονται προκειμένου να προλαμβάνονται κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς και αντίστοιχοι ρύπανσης. Αδιαφορία, αλλά και οικονομικοί λόγοι είναι οι αιτίες που οι ιδιοκτήτες δεν μεριμνούν σχετικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, την τρέχουσα περίοδο καθαρίστηκαν μέχρι στιγμής από τα συνεργεία της 57 συνολικά οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία είναι ιδιωτικά.
Επιπλέον, προκύπτει ότι είναι πολλές ακόμα οι ιδιωτικές εκτάσεις στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, οι οποίες απαιτείται άμεσα να καθαριστούν, με τον σχετικό προγραμματισμό να έχει καταρτιστεί και τις εργασίες να εκτελούνται σε καθημερινή βάση.
Πρόκειται για ιδιωτικά οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μεριμνούν σχετικά με τον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα, απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα και σε αυτό το πλαίσιο κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση των συνεργείων της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων είναι καταγεγραμμένοι ειδοποιούνται εγγράφως από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Βάσει των στοιχείων οι περισσότεροι ανταποκρίνονται και σπεύδουν να καθαρίσουν τις εκτάσεις ιδιοκτησίας τους, ωστόσο αν δεν ανταποκριθούν η Υπηρεσία Καθαριότητας παρεμβαίνει στα οικόπεδα με εισαγγελική εντολή.
Για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες δεν είναι καταγεγραμμένοι και παραμένουν άγνωστες τόσο η ιδιοκτησία, όσο και η διεύθυνση διαμονής τους η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου παρεμβαίνει για τον καθαρισμό των οικοπέδων και στην προκειμένη περίπτωση με εισαγγελική εντολή.
Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την αρμόδια Υπηρεσία σε όλες τις περιπτώσεις ακαθάριστων οικοπέδων δεν επιβάλλονται κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους.
Κυρίαρχη προτεραιότητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου σχετικά με τον άμεσο καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων από ξερά χόρτα, απορρίμματα, αλλά και άχρηστα αντικείμενα είναι να προλαμβάνονται κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς στη διάρκεια του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς και αντίστοιχοι ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Στο μεταξύ, από τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου προκύπτει επίσης ότι οι αιτίες για τις οποίες αρκετοί ιδιοκτήτες δεν μεριμνούν σχετικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων ιδιοκτησίας τους είναι κυρίως η αδιαφορία, αλλά και η οικονομική αδυναμία σε περίοδο κρίσης.
«Είναι πολλές οι περιπτώσεις ακαθάριστων ιδιωτικών οικοπέδων στα διοικητικά μας όρια» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου κ. Βιολέτα Καντόλα «και τα συνεργία μας παρεμβαίνουν καθημερινά για τον καθαρισμό τους. Μέχρι στιγμής καθαρίστηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας 57 συνολικά οικόπεδα στον Δήμο Βόλου, τα περισσότερα από τα οποία είναι ιδιωτικά. Πρόκειται για περιπτώσεις οικοπέδων με ξερά χόρτα, απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα, οι οποίες χρήζουν άμεσου καθαρισμού, προκειμένου να μην προκύπτουν κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς και αντίστοιχοι ρύπανσης. Οι καταγεγραμμένοι ιδιοκτήτες ειδοποιούνται εγγράφως από την Υπηρεσία μας και οι περισσότεροι ανταποκρίνονται. Στις ιδιωτικές εκτάσεις αγνώστου ιδιοκτησίας παρεμβαίνουμε αφού πρώτα λάβουμε την απαιτούμενη εισαγγελική εντολή. Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, τα ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή μας είναι πολλά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είτε αδιαφορούν σχετικά με τον καθαρισμό τους είτε δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να τα καθαρίσουν» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το