Τοπικά

Καθαρισμό βυθού κι ακτής στην Αγριά διοργάνωσαν η ΕΨΑ και η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, 27 εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και περισσότεροι από 1000 εθελοντές, έδρασαν ταυτόχρονα σε 20 σημεία πανελλαδικά, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές περιβαλλοντικές δράσεις.

Η 1η Πανελλαδική Περιβαλλοντική δράση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προγραμματίστηκε την συγκεκριμένη ημερομηνία τόσο λόγω της καθιέρωσης του 3ου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως «Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, Ποταμών και Δασών», όσο και με γνώμονα τη σημαντική καταστροφή που υπέστησαν λόγω πυρκαγιών πολλές περιοχές της χώρας μας.

Στο Βόλο, η δράση πραγματοποιήθηκε από την ΕΨΑ στο βυθό κι ακτή της Αγριάς.

Στη δράση, συμμετείχαν ο Δήμος Βόλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο Α.Ο. Αγριάς “ΑΘΛΟΣ” του Νίκου Μαγγίτση και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων με εθελοντές και δύτες κι εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου.
Κάθε εταιρία-Μέλος έδρασε σε κοντινή περιοχή με βάση τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν με καθαρισμό καμένων σπιτιών, δασών, παραλιών, βυθού και αναδάσωσης σε συνεργασία με τον αντίστοιχο Δήμο, συγκεντρώνοντας συνολικά 1080 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, ενώ αρκετά ήταν τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν από τον βυθό και την ακτή της Αγριάς.

Πηγή φωτό: Vasilis Iliopoulos-facebook

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το