Τοπικά

Καθάρισαν παραλίες μέλη της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

Κλιμάκιο του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ Βόλου, η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ Αλμυρού, η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ Ρήγα Φεραίου, η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ Νοτίου Πηλίου και η ΔΗΜ.ΤΟ ΟΝΝΕΔ Σκιάθου προέβησαν χθες στον καθαρισμό παραλίων του Νομού αντίστοιχα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Κατά τον καθαρισμό των παραλιών τα σκουπίδια διαχωρίστηκαν σε ανακυκλώσιμα υλικά και μη και τα πρώτα εναποτέθηκαν μετά το πέρας της δράσης στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης. Η συμβολική δράση έλαβε τέλος με ανανέωση του “ραντεβού” μας με τη φύση για μελλοντικές περιβαλλοντικές δράσεις.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας έκλεισε την δράση με τη σχετική δήλωση: «Η δράση της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 μας έκανε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος εξαρτάται από τον καθένα μας ξεχωριστά. Τέτοιες συμβολικές δράσεις σίγουρα δεν θα σώσουν από την μια μέρα στην άλλη τον πλανήτη μας, είναι όμως μια καλή αρχή! Μια αρχή για την επιζητούμενη οικολογική συνείδηση που είναι αναγκαίο να αποκτήσουμε όλοι. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν και οι τάσεις στον κόσμο. Όπως ένας άνθρωπος αλλάζει τη δική του φύση, το ίδιο αλλάζει και η συμπεριφορά του κόσμου απέναντί του. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι κάνουν οι άλλοι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το