Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Πρόγνωση Μαρουσάκη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Bροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, χαλώντας τα όποια πλάνα για πέταγμα χαρταετού. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook, αναμένονται κακοκαιρίες και θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας μας με κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, πυκνές χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ – ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Στον πρώτο μας χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (σκούρα μπλε – ροζ χρώματα). Έτσι λοιπόν αυτά θα αφορούν το σύνολο της δυτικής χώρας, την κεντρική – ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το βόρειο – ανατολικό Αιγαίο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ προς τα βορειοδυτικά τμήματα θα χιονίσει και πιο χαμηλά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω).

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Στον δεύτερο χάρτη μας σημειώνουμε τις μέγιστες εντάσεις των δυτικών βορειοδυτικών ανέμων όπου θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ σε αρκετές περιοχές καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα. Σημειώστε ότι στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και με έμφαση την ανατολική Πελοπόννησο ίσως οι εντάσεις των ανέμων ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ!!! μιας και θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς θα κατέρχονται από τους ορεινούς όγκους των κεντρικών – ανατολικών τμημάτων. Μεγάλη προσοχή και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στις ανατολικές πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου λόγω ανάπτυξης του ίδιου φαινομένου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Στον τελευταίο μας χάρτη σημειώνουμε την ημερήσια κύμανση της θερμοκρασίας η οποία στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το βράδυ και μετά.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Να είστε όλες και όλοι καλά!

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το