Τοπικά

Κατέβασε ρολά το κατάστημα του ΟΤΕ στην Ιωλκού λόγω απεργίας

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας που αποφάσισε η ΟΜΕ – ΟΤΕ συμμετέχουν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ στον Βόλο, οι οποίοι ανήρτησαν πανό έξω από το κεντρικό κατάστημα στην οδό Ιωλκού. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ επιμένει σε μονοετή σύμβαση και απολύσεις, με τη λήξη της παρούσας και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης, με τους εργαζόμενους να υπενθυμίζουν ότι και οι τρεις τελευταίες ΣΣΕ προέβλεπαν μείωση μισθών, με αντάλλαγμα να μη γίνουν απολύσεις.

Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Ένωσης Σωματείων ΟΤΕ Κ. Καλτσάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι “για πρώτη φορά ο ΟΤΕ αποφάσισε να δώσει τη φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία και όσοι απασχολούνταν στον συγκεκριμένο τομέα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν. Πρόκειται για 75 άτομα τα οποία μετά από πιέσεις αποφάσισαν να φύγουν οικειοθελώς. Οι συλλογικές συμβάσεις λήγουν στο τέλος του χρόνου. Έγιναν δύο συναντήσεις με τη διοίκηση και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Η φήμη που κυκλοφορεί είναι ότι θα γίνει απόσχιση του προσωπικού σε θυγατρικές. Από την εμπειρία μας όσοι εργαζόμενοι έχουν πάει σε θυγατρικές, στη συνέχεια έχουν φύγει. Είναι το κερασάκι: Σε πάνε σε κάποια θεατρική και μόλις λήξει η σύμβαση, χάνεις όλα τα δικαιώματα που είχες. Ζητάμε συλλογική σύμβαση εργασίας για τρία χρόνια. Οι εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη για 9 χρόνια και δέχθηκαν μείωση 13% από το 2011. Το νέο προσωπικό δεν είναι εξασφαλισμένο. Δεν υπάρχει καμία σχέση με τον παλιό κρατικό ΟΤΕ. Είναι μία εταιρεία η οποία λειτουργεί με χρηματοοικονομικά κριτήρια”.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου στηρίζει τους εργαζόμενους, στον ΟΤΕ, οι οποίοι αποφάσισαν 24ωρες απεργίες (από τις 21 έως και 24 Δεκέμβρη, από τις 27 έως και 31 Δεκέμβρη, από τις 2 έως και 5 Γενάρη καθώς και από τις 7 έως και 12 Γενάρη), ως αντίδραση στην πρόθεση της Διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει σε απολύσεις, μετά τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης και να εφαρμόσει ένα απαράδεκτο σχέδιο για απολύσεις στην ουσία κάθε Χριστούγεννα.
ΤΟ ΕΚΒ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί τη Διοίκηση του ΟΤΕ να μην προχωρήσει στα αντεργατικά σχέδιά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το