Ελλάδα

Κατερίνη: Πνίγηκε 22χρονος μία μέρα μετά την «απεργία» των ναυαγοσωστών

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για έναν 22χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πνιγμό το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Ολυμπιακή Ακτή της Πιερίας, πολύ κοντά στον άδειο πύργο του ναυαγοσώστη. Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την απόσυρση από τα καθήκοντά τους των ναυαγοσωστών του δήμου, επικαλούμενοι το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν συνεπής στην καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντί τους.
Ο νεαρός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου στο ethnos.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ταυτοποίησης της σορού του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που ανέλαβε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Κατερίνης, η αποχή των ναυαγοσωστών από τα καθήκοντά τους ξεκίνησε από την Τετάρτη 21 Αυγούστου. Σημειώνει ακόμα ότι οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν πάλι στους πύργους τους και στις ακτές της περιοχής, μόλις ο Δήμος Κατερίνης καλύψει τις οφειλές του.

Το ethnos.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Τάσο Παπαζήση, ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου Κατερίνης -ο εκλεγμένος και μέχρι πρότινος δήμαρχος, Σάββας Χιονίδης εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του-, αλλά δεν απάντησε στις κλήσεις.
Ωστόσο, από πηγές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κατερίνη υπάρχει η παραδοχή ότι οι ναυαγοσώστες άργησαν να πληρωθούν κατά περίπου μία εβδομάδα. Παράλληλα, αφήνονται αιχμές για τραστ και μονοπώλιο από την πλευρά των ναυαγοσωστικών εταιριών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν σημαντικά οι αμοιβές τους και οι δήμοι να αδυνατούν να καταβάλλουν εγκαίρως τα χρήματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το