Τοπικά

Κατερίνα Βέργου : Πρωταθλήτρια στίβου, διαιτητής ποδοσφαίρου -Με «όπλο» το χαμόγελο

 

Η Κατερίνα Βέργου έχει οικογένεια, εργάζεται, κάνει πρωταθλητισμό στον στίβο μετρώντας 17 πανελλήνιες νίκες στην καριέρα της, ενώ παράλληλα είναι διαιτητής ποδοσφαίρου στην Α’ Εθνική κατηγορία γυναικών. Με όπλο το χαμόγελό της, κρύβει μία απαράμιλλη ενέργεια, κάνοντας αρκετούς να αναρωτιούνται πώς προλαβαίνει τόσα πολλά πράγματα σε καθημερινή βάση.

Η εντυπωσιακή Πηλιορείτισσα, η οποία τον προσεχή Ιούνιο θα κλείσει τα 30 χρόνια της, εξηγεί το μυστικό που οι «μπαταρίες» της δεν αδειάζουν ποτέ και μιλά για τους ρόλους που καλείται να φέρει σε πέρας κάθε μέρα. Η αθλητική διαδρομή της Κατερίνας Βέργου δεν περνά εύκολα απαρατήρητη. Ξεκίνησε να κάνει στίβο από ηλικία 13 ετών, όταν η οικογένειά της μετακόμισε από τις Πινακάτες. απ’ όπου κατάγεται, στα Καλά Νερά. Οι επιδόσεις της ήταν εξαιρετικές και η νεαρή άλτρια το 2005 πέρασε μέχρι και το «κατώφλι» της εθνικής ομάδας κορασίδων κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες στην Κύπρο.
Έκανε τα πρώτα βήματά της στον Γ.Σ. Βόλου, στον οποίον παρέμεινε μέχρι το 2015. Την τελευταία διετία ανήκει στον Άτλαντα Βόλου, όπου εκτός από αθλήτρια, ασκεί και χρέη προπονήτριας. «Ιδρύσαμε την Αθλητική Ακαδημία μαζί με τον προπονητή μου, Ηλία Κορώνα και άλλους δύο συναδέλφους, τον Δημήτρη Θεοχάρη και τον Στέφανο Κορώνα. Ο Ηλίας για μένα από το 2002 είναι σαν δεύτερος πατέρας».
Κάνει τριπλούν και μήκος, ενώ πιο παλιά έχει ασχοληθεί με επιτυχία και με το έπταθλο. «Συνολικά έχω 17 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου. Σε όλες τις κατηγορίες, από κορασίδα μέχρι γυναίκα», εξηγεί η ίδια. «Τώρα έχω ατομικό ρεκόρ στο μήκος 6.15, πέρυσι είχα την καλύτερη χρονιά μου. Έχασα το χάλκινο μετάλλιο για τρία εκατοστά στο ανοικτό κι ένα στο κλειστό», πρόσθεσε στη συνέχεια, αποδεικνύοντας ότι παραμένει σε εξαιρετική φόρμα.
Το 2013 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, αφού παντρεύτηκε και το 2015 ήρθε στη ζωή της ο γιος της Χριστόφορος. Πώς τα προλαβαίνει όλα; «Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλιστα που από τον περασμένο Αύγουστο ο σύζυγός μου, ο οποίος είναι λιμενικός, έχει πάρει μετάθεση στην Ηγουμενίτσα. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, αλλά όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού και καλής διάθεσης. Αν δεν δεις θετικά τα πράγματα δεν γίνεται τίποτε», δήλωσε χαμογελώντας.
Η Κατερίνα Βέργου εργάζεται στον κλάδο της διαιτολογίας, είναι επίσης personal trainer, ενώ απασχολείται και ως προπονήτρια στα τμήματα υποδομής του Άτλαντα Βόλου. Και μέσα σ’ όλα αυτά, καθημερινά αφιερώνει πολλές ώρες προπόνησης, αλλά και μελέτης στη διαιτησία. «Το 2014 πήγε ο σύζυγός μου αρχικά να γίνει διαιτητής. Τελικά κατέληξα να βγάλω εγώ τη σχολή, έπειτα από δική του παραίνεση. Είμαι η μοναδική αξιολογημένη διαιτητής στην ΕΠΣ Θεσσαλίας», τόνισε έπειτα, επισημαίνοντας την στήριξη που έχει τόσο από την Ένωση, όσο και τον αρχιδιαιτητή Γιάννη Κουζάκη.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε… οικογενειακή υπόθεση, αφού και τα δύο αδέρφια της Κατερίνας ασχολούνται με το άθλημα. Ο Γιάννης Βέργος, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο «μετακόμισε» στον Γ.Σ. Αλμυρού, μετρά δεκάδες συμμετοχές σε Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ ο έτερος αδερφός της, Κυριάκος, φορά τη φανέλα της Αθλητικής Ένωσης 2002 στα Καλά Νερά. Η Κατερίνα Βέργου, εντούτοις, στους αγωνιστικούς χώρους δίνει το «παρών» όχι ως αθλήτρια, αλλά αποδίδοντας… δικαιοσύνη. Ασχολείται με τη διαιτησία, ούσα η μοναδική γυναίκα από τη Μαγνησία που είναι αξιολογημένη στην Α’ Εθνική κατηγορία γυναικών, ενώ δίχως σοβαρό απρόοπτο εντός του 2019 θα χριστεί και διεθνής. Θυμάται με δέος τον πρώτο αγώνα που διηύθυνε στη «μεγάλη κατηγορία» την σεζόν 2017/18 ανάμεσα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ, που είχε βρει νικητή τον Δικέφαλο του Βορρά με σκορ 5-2. «Προσπαθώ να μένω ψύχραιμη και να εφαρμόζω τους κανονισμούς, γιατί σε κλάσματα δευτερολέπτου πρέπει να πάρεις τη σωστή απόφαση», είπε η 30χρονη ρέφερι, μην κρύβοντας ότι ονειρεύεται διεθνή καριέρα. «Πρώτα ο Θεός, τον Σεπτέμβριο θα δώσω εξετάσεις», πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι έχει έναν επιπλέον λόγο να πετύχει, στη μνήμη του πατέρα της που έχασε πριν από δύο χρόνια. Όσο για τον δυσκολότερο ρόλο, που καλείται να διαχειριστεί; «Της μητέρας, δίχως άλλο. Διότι παρόλο που έχω μία γεμάτη μέρα, πρέπει να φροντίζω τον γιο μου, να κάνουμε πράγματα μαζί», κατέληξε με νόημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το