Τοπικά

Κατερίνα Παπανάτσιου: Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ η παραχώρηση της Βαμβακουργίας στο Πανεπιστήμιο

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη για την επικείμενη δημοπράτηση του έργου της Βαμβακουργίας, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου επισήμανε τα ακόλουθα:

Στις 17 Μαΐου 2019, παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και την Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για χρήση των δημόσιων χώρων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, η διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων της Βαμβακουργίας, για διάστημα 99 ετών, χωρίς αντάλλαγμα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Πανεπιστημίου, την ανάπλαση του χώρου, την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωφελών σκοπών.

Η παραχώρηση αυτή, ήλθε ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών των αρμόδιων φορέων και της συναισθανόμενης ευθύνης της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και απέναντι στη δημόσια παιδεία, της οποίας η αναβάθμιση υπήρξε για όλους μας, πρωταρχικός στόχος.

Καθώς έχω ιδία γνώση των συναντήσεων με τους φορείς, των προσπαθειών για την υλοποίηση της παραχώρησης, καθώς και των πολιτικών και κυβερνητικών βημάτων μέχρι την υπογραφή του σχετικού ΦΕΚ Α. 73/17.5.2019, χαιρετίζω με ενθουσιασμό τις κινήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για προκήρυξη διαγωνισμού και έναρξη του σημαντικού αυτού έργου, που θα αλλάξει την όψη της περιοχής και θα αναβαθμίσει την πόλη μας και το Πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το