Τοπικά

Κατερίνα Παπανάτσιου: Μετεκλογικές υποσχέσεις με προϋποθέσεις

Σε δήλωσή της για τις αποζημιώσεις των αγροτών η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει:
«Χωρίς τέλος είναι η κυβερνητική υποκρισία όσον αφορά τις αποζημιώσεις των αγροτών. Δήθεν κατανοούν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από δικιά τους υπαιτιότητα και κωλυσιεργία, αλλά οι αποζημιώσεις που δίνουν και οι όροι που βάζουν για να δοθούν αυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι συνεχίζουν με επικίνδυνο τρόπο να αγνοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.
Το πενιχρό ποσό της αποζημίωσης de minimis στα μήλα και στα κάστανα που δεν καλύπτει ούτε καν το κόστος παραγωγής τους, θα δοθεί , σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Χρ. Τριαντόπουλου, μόνο εφόσον έχει πληρωθεί ο ΕΛΓΑ μέχρι 31/3. Δηλαδή, για να λάβει χρήματα που δεν αφορούν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ , ο χειμαζόμενος αγρότης που έχει υποστεί πολλαπλώς απώλεια εισοδήματος, θα πρέπει να έχει πρώτα πληρώσει και τον ΕΛΓΑ!
Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, τότε είναι σίγουρα συμπεριφορά αδιάφορων ανθρώπων που με επικίνδυνο τρόπο ασχολούνται με πολύ ευαίσθητα θέματα όπως είναι η επιβίωση αγροτικού κόσμου και η εξασφάλιση τροφίμων για το για το γενικό πληθυσμό.
Μόνη λύση είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ που έχει αποδείξει ότι και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και συνεχώς προτείνει σοβαρά και υλοποιήσιμα μέτρα για την υποστήριξή του.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το