Τοπικά

Κατερίνα Παπανάτσιου: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το κράτος δεν στήριξε τα άτομα με αναπηρία 

Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, επισημαίνει:

Ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Στα 28 χρόνια που πέρασαν από την ημέρα που η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα αναπτύξουν τις προοπτικές για την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η καθολική προσβασιμότητα, η διασφάλιση της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και της υγείας, η ένταξη των Α.με.Α. στην κοινωνία και στην εργασία είναι άξονες πάνω στους οποίους η Πολιτεία οφείλει να νομοθετεί ώστε να τους εξασφαλίζει προσαρμοζόμενη συνεχώς στις νέες κοινωνικές συνθήκες που προκύπτουν.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν είδαμε το κράτος να κινείται προς τη κατεύθυνση της στήριξης των ανάπηρων ατόμων και των οικογενειών τους. Η ΝΔ, με την κοινωνική πολιτική που έχει διαλέξει να εφαρμόσει, οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των ευάλωτων πληθυσμών.

Τα αιτήματα για τη κοινωνική, οικονομική και εργασιακή ενσωμάτωση των ΑμεΑ παραμένουν επίκαιρα και αδιαπραγμάτευτα, είναι πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση και είναι υποχρέωση των μελών κάθε πολιτισμένης κοινωνίας να τα στηρίξουν γκρεμίζοντας τα στερεότυπα, εξαλείφοντας φαινόμενα ρατσισμού, εξασφαλίζοντας ισότιμη μεταχείριση για όλα τα μέλη της.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το