Τοπικά

Κατερίνα Παπανάτσιου: Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί με μονομέρεια

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια τομεάρχης οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο της κρατικής ενίσχυσης των αεροδρομίων. Η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τις επιστολές της εταιρίας και τις απαντήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Η κ.Παπανάτσιου σημείωσε πως όποια απόφαση και να παρθεί, πρέπει να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα που είδαμε στην αρχή της Πανδημίας, με απολύσεις μέσω sms.

Στη συνέχεια η Βουλευτής τόνισε πως δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δείχνει μία μονομέρεια. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ανέφερε η Βουλευτής, δείχνουν ότι για τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης υπάρχει τεράστια απώλεια τζίρου που υπερβαίνει τα 650 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο μόνο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020. Ενώ την ίδια στιγμή ακόμη και όσες επιχειρήσεις δικαιούνται ενίσχυση από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Στη συνέχεια η κ.Παπανάτσιου υπογράμμισε πως πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστεί από το αντίστοιχο πρόγραμμα για τον τουρισμό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως ανέφερε η Βουλευτής, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταλυμάτων και οι επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού.

Η κ.Παπανάτσιου σημείωσε πως ταυτόχρονα με τα προβλήματα σωρευμένου χρέους και τα προβλήματα ρευστότητας πολιτών και επιχειρήσεων, ζούμε μία άνευ προηγούμενου επίθεση σε δικαιώματα και δεδομένα με αφορμή την Πανδημία, «Ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία, μειώνει άμεσα τα εισοδήματα των πολιτών και καταδικάζει τους νέους αυτής της χώρας σ’ένα μέλλον μόνιμης επισφάλειας», είπε χαρακτηριστικά η Βουλευτής και συνέχισε, «Επιπρόσθετα, μαζί με το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, έχουμε την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με παράλληλη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Η κ.Παπανάτσιου κλείνοντας σημείωσε πως η Κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο για τη βίαιη αναδιάρθρωση της οικονομίας με μία αντίστροφη αναδιανομή προς τα υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις βασικές επιλογές ως προς την απορρύθμιση της εργασίας και της οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το