Τοπικά

Κατερίνα Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη της στον αγροτικό κόσμο

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κατερίνα Παπανάτσιου κατηγορεί την κυβέρνηση για απανωτά χτυπήματα στον αγροτικό κόσμο, τα οποία καταδεικνύουν, όπως αναφέρει σε δήλωσή της, την πλήρη αδιαφορία της για τους αγρότες και τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην ελληνική οικονομία και τη κοινωνική συνοχή της υπαίθρου, καθώς αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε πολλούς τομείς της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και να βρει ουσιαστικούς τρόπους στήριξής της. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου:

Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη της στον αγροτικό κόσμο καθώς δεν είναι ικανή να τον εκτιμήσει, να τον κατανοήσει και δεν ενδιαφέρεται να τον βοηθήσει.

Τα γεγονότα που καταμαρτυρούν τη παραπάνω διαπίστωση είναι αδιαμφησβήτητα: το 94% των παράκτιων αλιέων αποκλείστηκε από τις ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  οι μισοί ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21 , ένας στους δέκα κτηνοτρόφους δεν έλαβε την ειδική ενίσχυση των 4 ευρώ/ζώο, η πλειοψηφία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης, η πλειοψηφία των δραστηριοποιούμενων αγροτών στις λαϊκές αγορές έχουν επίσης μείνει εκτός ενισχύσεων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το τελευταίο επίτευγμα της κυβέρνησης των αρίστων η σημαντική περικοπή της δεύτερης δόσης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος.

Μέσα σε 18 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ αρχίζει να καταρρέει η κανονικότητα στις πληρωμές των αγροτών που είχε πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επίμονες και πετυχημένες προσπάθειες, ώστε ο αγρότης και οι συνεργαζόμενες με αυτόν γεωτεχνικές επιχειρήσεις, μελετητές, καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων, μηχανημάτων και ζωοτροφών, να μπορούν να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους, τις αγορές τους και τη ζωή της οικογένειάς τους. Οι συνέπειες στην πρωτογενή παραγωγή, στη παροχή υπηρεσιών και στην εφοδιαστική αλυσίδα, ειδικά εν μέσω πανδημίας, είναι ακόμα ανυπολόγιστες. Θα είμαστε εδώ για να τις παρακολουθούμε και να τις καταδεικνύουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το