Ελλάδα

Καταυλισμός προσφύγων η Βικτώρια – Παντελής απουσία υποδομών

Σε πρόχειρο καταυλισμό για πρόσφυγες έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η πλατεία Βικτωρίας, με εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται σε χαρτόκουτα, στο έδαφος. Ανάμεσά τους, δεκάδες παιδιά και βρέφη από το Αφγανιστάν διανυκτερεύουν στον δρόμο, κάτω από τα δέντρα στην πλατεία Βικτωρίας.

Τις τελευταίες ημέρες με τη μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα, η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα δεύτερο Πεδίον του Αρεως.
Δεν υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, ενώ οι κάτοικοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Άλλοι πάλι, δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι στη θέα των μικρών παιδιών να ζουν στον δρόμο.
Όπως μετέδωσε το Mega, το βράδυ περισσότεροι από 300 Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας και άλλοι καταφεύγουν στα γύρω στενά και τις εισόδους των πολυκατοικιών. Επιχειρηματίες και καταστηματάρχες είναι διχασμένοι. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έχουν χρήματα τα οποία ξοδεύουν για όσο βρίσκονται στην πλατεία, όπως ανέφεραν στην κάμερα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως η κίνηση στα μαγαζιά τους έχει μειωθεί, καθώς όπως λένε στην περιοχή δεν πλησιάζει κόσμος.
Κάποιες από τις οικογένειες των Αφγανών μεταφέρονται το βράδυ στον καταυλισμό στον Ελαιώνα, την επόμενη ημέρα φεύγουν με τραίνα και λεωφορεία προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Σαφώς πολύ περισσότεροι από 300 άτομα. Καταφεύγουν και στα γύρω στενά και τις εισόδους των πολυκατοικιών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το