Τοπικά

Καταβεβλημένος ο οργανισμός του Δ. Κουφοντίνα – Του χορηγούνται μόνο ηλεκτρολύτες και υγρά

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας που συνεχίζει την απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου με αίτημα να του χορηγηθεί άδεια από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Ο Δ. Κουφοντίνας συνεχίζει να αρνείται τη λήψη οποιαδήποτε τροφής από το στόμα και η κατάστασή του είναι επιβαρυμένη. «Είναι πολύ καταβεβλημένος, εξουθενωμένος και έχει τις αισθήσεις του», όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαλινδρέτος ανέφερε ότι «ο Δ. Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας. Προς το παρόν δέχεται να του χορηγούνται ηλεκτρολύτες και υγρά αλλά μέχρι εκεί. Δεν σηκώνεται από το κρεβάτι του γιατί δεν μπορεί». Σημείωσε ακόμη ότι οι εξετάσεις του καθημερινά παρουσιάζουν κάποιες διαταραχές των εργαστηριακών παραμέτρων και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. Αλλά η γενικότερη κατάστασή του είναι επιβαρυμένη.

«Προφανώς μας απασχολεί πόσο καιρό μπορεί ο Δ. Κουφοντίνας να υποβάλει τον εαυτό του σε αυτή την πραγματικά επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία. Το πόσο αντέχει κανείς, εναπόκειται στον κάθε οργανισμό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε.

«Σε έναν άνθρωπο που έχει αυτή την ηλικία και που σήμερα είναι ακόμα περισσότερο καταβεβλημένος, δεν μπορούμε να απαντήσουμε για τις βλάβες που έχουν προκληθεί στον οργανισμό του, παρά μόνο όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία της επανασίτισής του».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο, η τελευταία ακριβής μέτρηση που έγινε στο Νοσοκομείο έδειξε ότι ο Δ.Κουφοντίνας έχασε 13 κιλά. «Από τη στιγμή που κάποιος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν μπορεί να γίνει πια μια αξιόπιστη εκτίμηση. Οι ζωτικές του λειτουργίες είναι συνδεδεμένες με μηχανήματα για να παρακολουθούνται αλλά ο ίδιος δεν είναι διασωληνωμένος» .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το