Αθλητισμός

Καταβάλλεται η χρηματοδότηση από το στοίχημα στα ερασιτεχνικά σωματεία

Μετά την επιστολή των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη στον Λευτέρη Αυγενάκη για τη χρηματοδότηση από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η προκαταβολή θα δοθεί εντός του φθινοπώρου.

H κοινή επιστολή των πέντε μεγαλύτερων αθλητικών (ερασιτεχνικών) σωματείων στον υφυπουργό Αθλητισμού, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Να  επανεξετάσετε  το  θέμα  της  προκαταβολής,  του  50%  του  πιθανού  ποσού που  έχετε  υπολογίσει,  καταβλητέας  το  αργότερο  ως  31/10/2021. Αντίστοιχη  διαδικασία να προβλεφθεί και για την επόμενη εκκαθάριση».

Τα χρήματα που τους έχουν καταβληθεί είναι ένα εξαιρετικό μικρό ποσό, καθώς έχουν ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η απάντηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη ήρθε χθες μέσω ανακοίνωσης του υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου τονίζεται πως γίνεται προσπάθεια ώστε η προκαταβολή που ζητούν τα σωματεία να δοθεί εντός του φθινοπώρου.

Επιπλέον, βρίσκεται σε επεξεργασία η προσεχής Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας θα εξειδικευτούν περαιτέρω τα ποσοστά διανομής από τη συμμετοχή των σωματείων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και εκείνα για τις Εθνικές ομάδες, προκειμένου να καθοριστούν οι προϋποθέσεις και ο τρόπος καταβολής τους με την εκκαθάριση του α’ εξαμήνου εφαρμογής του νέου τρόπου φορολόγησης.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού, η χρηματοδότηση θα αφορά μόνο στα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Παράλληλα επισημαίνεται, ότι όσα σωματεία δεν προχωρήσουν στην εγγραφή τους το 2021, θα πρέπει να αναμένουν τις εγγραφές του επόμενου έτους για να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ μετά την 1/8/2022.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το