Ελλάδα

Κατατέθηκε το προσχέδιο προϋπολογισμού 2015

Βουλή

Έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2015, παρουσιάζει, σήμερα το πρωί, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.Σήμερα το πρωί ξεκινά τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, οπότε έχει προγραμματιστεί η τελετή αγιασμού, η οποία θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Με την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη τελετή στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της.
Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου «περικλείει» μία ακόμη υποχρέωση καθώς, με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, είναι η μέρα κατά την οποία κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην αρμόδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το