Τοπικά

Κατάθεση στεφάνων και δοξολογία στον Βόλο για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Με δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Βόλο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, αποτελεί προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.  Η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης έγινε παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης καθώς και της Φιλαρμονικής.

“Σήμερα γιορτάζουμε τους ανθρώπους που μας έδειξαν τι θα πει αντίσταση και τι σημαίνει παλεύω για αρχές και αξίες.  Το νόημα και το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι διαχρονικό: Ενότητα, συνέργεια, συνεκτικοί δεσμοί και πάνω από όλα αντίσταση σε κάθε τι που πάει να μας υποβάλει σε δουλεία ή χειραγώγηση” ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος σημείωσε πως “Οι Έλληνες ενωμένοι έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας.  Η ιστορική παρακαταθήκη της σημερινής ημέρας ας αποτελέσει πυξίδα για την πορεία του έθνους στο μέλλον”

Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε πως σήμερα είναι ημέρα προσευχής και μνήμης αλλά και απόδοσης τιμής για εκείνους που ξεπερνώντας ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, ενώθηκαν ενάντια στους κατακτητές, μεγαλούργησαν στο Γοργοπόταμο και έδωσαν θάρρος στους άλλους υπόδουλους λαούς. “Σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει διάφορους κινδύνους οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη της πολιτικές και κομματικές διαφορές.  Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει τα εθνικά και εδαφικά μας δικαιώματα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το