Τοπικά

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηρώο του Βόλου

Στεφάνια στην μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου κατέθεσαν σήμερα το πρωί στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου, εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας. Σε δηλώσεις τους ανέφεραν πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, καθώς τα μέτρα λιτότητας στη χώρα, επιτάσσουν αγώνες για τα αυτονόητα, όπως την υγεία και την παιδεία.

Ο Θοδωρής Μεταξάς – επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρόεδρος των μελών ΔΕΠ του συλλόγου διδασκόντων
«Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και επέτειος ιδανικών. Απλών ιδανικών αλλά πολύ δύσκολων στην εφαρμογή τους. Κάποιοι νέοι πριν από χρόνια δοκιμάστηκαν για αυτά τα ιδανικά και οφείλουμε να τα διατηρήσουμε σήμερα στο έπακρο. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και οι κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες δείχνουν να έχουν φθαρεί. Ως εκπαιδευτικοί, ως κοινωνία και ως χώρα οφείλουμε να παλέψουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για να διατηρήσουμε αυτά για τα οποία κάποιοι άλλοι έχουν αγωνιστεί.

Η Μαρία Γιαννουλή – πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας
«44 χρόνια μας χωρίζουν από εκείνη την ημέρα και όμως το σύνθημα εκείνο είναι πολύ διαχρονικό και πάντα επίκαιρο. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Παλεύουμε για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και τη ς λιτότητας που μας επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, για να γίνουν κοινωνικά αγαθά η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση. Διεκδικούμε δουλειά για όλους και παλεύουμε για μια κοινωνία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Αποστόλης Μούσιος – πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
«Το Πολυτεχνείο είναι πάντα ένα πολιτικό σύμβολο. Είναι ζώσα ιστορική παρακαταθήκη του λαού μας και της νεολαίας. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα σήμερα που οι πολιτικές στοχοποιούν όλο και περισσότερους πολίτες. Σήμερα που το Πολυτεχνείο στέλνει το δικό του μήνυμα, οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά, θα είναι ανοιχτός την κοινωνία και θα βλέπει το διαφορετικό ως πλούτο και όχι ως απειλή. Θα αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί ό, τι ενώνει και όχι ό, τι χωρίζει τους ανθρώπους».

Ο Γιώργος Κίτσιος – θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας
«Ως περιφέρεια τιμούμε αυτή τη γιορτή γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία για να χαράζουμε και το μέλλον. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα».

Ο Γιώργος Βασιλείου – γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου
«Μετά από 44 χρόνια το μήνυμα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Άνθρωποι που έχουν την τύχη της πατρίδας μας στα χέρια τους, έχουμε αφαιρέσει το σύνθημα. Αυτό πρέπει να αποτελέσει τον πρώτο σταθμό και όλοι ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να έχουν όλοι. Πρέπει να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και οι άνθρωποι που έχασαν τότε τη ζωή τους θα έχουν ένα απόλυτο σημάδι που θα αποδεικνύει ότι εμπράκτως είναι κοντά μας,. Ζήτω η Ελευθερία».

Η Θάλεια Στάχτου – πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
«Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Το σύνθημα ψωμί παιδεία ελευθερία εξακολουθεί να ισχύει για εμάς και ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης που η τρομοκρατία έχει πλέον εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Άνθρωποι είναι πεινασμένοι και μετανάστες γύρω μας και έχουν την ανάγκη μας και την ανάγκη του κράτους.
Σήμερα έπρεπε να είναι εδώ περισσότερα σωματεία και πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για όλα τα ιδανικά που είχαν τότε αυτοί οι άνθρωποι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το